Предстои създаването на национални програми за висшето образование. Това обяви

...
Предстои създаването на национални програми за висшето образование. Това обяви
Коментари Харесай

Разработват национални програми за висшето образование

Предстои основаването на национални стратегии за висшето обучение. Това разгласи просветният министър Красимир Вълчев по време на визитата си в Университета по архитектура, строителство и геодезия

"Програмите ще подкрепят привличането на млади преподаватели, въвеждането на нови технологии в просветителната система, основаването на стратегии за чуждоезиково образование. Те ще следват сполучливия образец на работещите към този момент национални стратегии в предучилищното и учебното обучение. Българските университети имат капацитет за основаването на сходни мрежи, както на балканско и европейско, по този начин и на интерконтинентално ниво ", счита Вълчев.

Ректорът на УАСГ проф. Иван Марков сподели, че университетът към този момент сполучливо си партнира със сродни висши учебни заведения във Виена и Париж. А в ход са и договаряния за съдействие с университета в Щутгарт, където ученици на УАСГ са преподаватели. Университетът сполучливо притегля студенти от Индия, Китай и Дубай.

Вълчев посети новосъздадения с финансовата поддръжка от министерството Национален център по сеизмично инженерство. За научните проучвания и пробното съоръжение на центъра министерството е отделило 350 000 лв.. В центъра ще се образоват всички студенти на университета в курсове за сеизмична резистентност, защото страната ни се намира в зона с доста мощна сеизмична интензивност. Центърът е почнал да реализира три от заложените 18 плана за сеизмично подсилване на монументи на културата, мостови структури и панелни здания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР