Предстои разследване за причините, довели до падането на машината Airbus

...
Предстои разследване за причините, довели до падането на машината Airbus
Коментари Харесай

Собственикът на Telenor и bTV загина в авиокатастрофа с хеликоптер

Предстои следствие за аргументите, довели до рухването на машината Airbus AS350 B3. Вертолетът е нает от хотела, в който е отседнал Келнер. С него са пътували още един жител на Чехия, както и двама екскурзоводи.

" За 17 години, откогато работим, за първи път ни се постанова да се надигнем пред събитие с такива мащаби ", написа в позицията на хотела, в която се изричат съболезнования към околните на починалите. Представител на първокласната къща за посетители в Аляска разяснява, че не знае какво може да е предизвикало случая.

56-годишният Петр Келнер, най-богатият чех, e притежател на Telenor в България от 2018 година, a през октромври м.г. закупи и " БТВ Медиа Груп ". Той е мажоритарен притежател на записаната в Нидерландия PPF Group, която ръководи активи в целия свят за съвсем 49 милиарда евро. В международната ранглиста на списание " Форбс " Келнер е под номер 68, като персоналното му богатство възлиза на 18.5 милиарда $. Той е женен с 4 деца.

Келнер опита да влезе в българския пазар през 2018 година, когато съвсем бе договорил покупката на медийната компания " Нова броудкастинг груп ", към която се числят Нова телевизия, каналите " Диема " и така нататък Впоследствие обаче българската Комисия за защита на конкуренцията отхвърли договорка на PPF със скандинавската " Модърн Таймс Груп " за Нова телевизия и компания на стойност 185 милиона евро. Месеци по-късно " Нова броудкастинг груп " се озова в ръцете на братята Кирил и Георги Домусчиеви, които в края на 2020 година пък я продадоха на притежателя на " Виваком " - " Юнайтед груп ".

На 6 октомври м.г. Европейската комисия позволи на фонда на Петр Келнер да придобие нейната компания- майка CME. Сделката бе осъществена съгласно разпоредбите на Европейски Съюз за сливанията и в нея българската Комисия за защита на конкуренцията имаше минимално присъединяване. Освен Би Ти Ви, в активите на съдебномедицинска експертиза влизат още малките екрани в Чехия, Румъния, Словакия и Словения. Обявената цена на придобиването на компанията, чийто акции се търгуват на няколко тържища, бе 2,1 милиарда $.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР