Предстои разговор между българския и македонския премиери за това как

...
Предстои разговор между българския и македонския премиери за това как
Коментари Харесай

Напрежението между България и РСМ: Готви ли се блокада за честванията на Гоце Делчев?

Предстои диалог сред българския и македонския министър председатели за това по какъв начин ще бъде извършено поклонението на 4 февруари

Българските управляващи реагираха след информация, че се готвят блокади в Северна Македония за честванията на Гоце Делчев.

В обществените мрежи се появиха апели с жива мощ и налична техника да бъде блокиран пътят към Скопие за Българите, които желаят да отдадат да отбележат годишнината от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари, осведоми.

Информацията разяснява служебният външен министър Николай Милков. Той анонсира диалог, който следва сред българския министър ръководител и македонския му сътрудник освен за тези апели в обществените мрежи, а въобще за това по какъв начин ще бъде извършено честването.

„ Към момента основно е гарантирането на сигурността и на спокойствието на българите там и обезпечаването на гладко поклонение. Ние желаеме да реализираме е деескалация на обстановката и не бягаме от разговор “, съобщи Милков.

По думите му от македонските управляващи ще се изиска с нота да бъде обезпечен достъп на хората, които пътуват за отбелязването на годишнината.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР