Предстои процедура по събиране и оценяване на оферти за концесията

...
Предстои процедура по събиране и оценяване на оферти за концесията
Коментари Харесай

До два месеца Желязков подновява концесията на Летище Пловдив

Предстои процедура по събиране и оценяване на предложения за концесията на "Летище Пловдив ". Това заяви транспортният министър Росен Желязков по време на петъчния парламентарен надзор. Желязков изясни, че концесионния развой е почнал през януари, като все още се чака подготвянето на предварителни оценки и разбори.

Концесията ще бъде обновена през месец юли. Ще напомним, че предходната процедура се провали, защото определеният за концесионер на летището консорциум, формиран от китайската компания "Хайнан " и българската "Пловдив еърпорт инвест ", се отхвърли от неговото ръководство и не подписа контракт с страната. Обединението завоюва търга в края на март предходната година, само че не подаде в избрания период нужните документи в Министерството на превоза.

Сега Желязков съобщи пред депутатите, че се приготвя скица за гаранция при отвод на бъдещия вложител. Участниците в процедурата ще показват гаранции. Предстои да бъде избран размерът на въпросните гаранции, каквито не се изискваха при предходната процедура. "Това е естествена процедура при процедурите за съществени обекти, какъвто е и "Летище Пловдив ". Гаранциите ще са за присъединяване в процедурата и за сигурност на желанията на претендентите ", обясни министърът. Според него тези гаранции ще оказват помощ и на ведомството, което разходвало значително средства за подготовка на процедурата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР