Предстои полагането на последния износващ пласт асфалт, работа по уличното

...
Предстои полагането на последния износващ пласт асфалт, работа по уличното
Коментари Харесай

Ремонтът на основна улица в район "Витоша" на финалната права

" Предстои полагането на последния износващ слой асфалт, работа по уличното осветяване и тротоарните настилки на ул. “Боянска “ в регион „ Витоша “, която е една от главните за квартала. " Това сподели заместник-кметът по направление превоз на Столична община Евгени Крусев при инспекция на обекта.

" Очакваме до две седмици да бъде приключен главния ремонт на ул. “Боянска “, само че в случай че има забавяне, изпълнителят ще бъде глобен " – посочи зам.-кметът Крусев.

Изпълнител на обекта е ПСТ ГРУП ЕАД. Работата по главния ремонт на ул. “Боянска “ стартира при започване на октомври, като срокът е 25 дни. " Поради смяна на нивелетата има обосновано забавяне в осъществяването, само че в случай че компанията не завърши обекта в околните дни, ще има действително забавяне, за което ще бъде и глобена " – каза също Крусев.

Работите включват цялостна замяна на настилката на улицата, която е близо километър, с широчина на пътното платно 9 м, две ленти по 4,5 м в посока. В зоните на кръстовищата и на пешеходните пътеки се планува слагането на тактилни ленти от червени бетонови плочи.

Много значимо за осъществяването на улицата е отводняването. За задачата е планувана цялостна замяна на пътния окоп с нов облицован. Наредени са нови бордюри, построен е канал с дължина 57 м. Направени са главните работи за новото улично осветяване: шахти, фундаменти, тръбна мрежа и следва слагането на стълбовете.

Приключва и работата по тротоарите на бул. “Арсеналски “, изправят се част от стълбовете на контактно-кабелната мрежа. Извършват се довършителни работи по ул. “Феникс “ в кв. “Овча купел “ и ул. “Хемус “ в регион „ Слатина “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР