Предстои подобрение на времето след доста хладното време вчера и

...
Предстои подобрение на времето след доста хладното време вчера и
Коментари Харесай

Слънце ни очаква в следващите десет дни

Предстои усъвършенстване на времето след много хладното време през вчерашния ден и след проливния дъжд в понеделник вечер и вредите в София. Температурите ще се покачат, времето ще бъде най-вече слънчево през идващите 10 дни, хубаво ще бъде и по морето. Това предвижда в утринния блок на Българска национална телевизия дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Мартин Славчев.

Успокоиха се нещата поради характера на явлението, то е много интензивно. Имаше стихии през нощта и в Източните региони от страната, само че към този момент преваляванията в цялата страна са спрели. Все още има вятър, само че и той е в развой на намаляване, съобщи синоптикът.

Тази вечер поривите напразно са били 24 м/с в Пазарджик и в Сливен, а в планинските региони 20 - 22 м/с със междинна скорост напразно към 15 м/с, което е много рисково при много лабилна инфраструктура.

Славчев изясни, че процесът, който се е развил в понеделник вечерта, се характеризира с по-специфичната атмосферна циркулация над страната, при която се развива причина за развиване на мощна купесто-дъждовна облачност.

Страната ни е под въздействие на циклон, югозападно от България. На север се построява баричен гребен, който е причина за вятъра, изясни синоптикът.

По думите му в по-застроените квартали на София имаме така наречен "остров на топлота ", който в допълнение усилва резултата на облачността. Не е за първи път в едни елементи на столицата да вали "за сметка " на други, означи Славчев.

Спрямо синоптичните измервания в станцията е "Младост " количеството на преваляванията не е толкоз огромно, само че в кв. "Света Троица " и "Манастирски ливади " преваляванията са били много интензивни.

Подробности може да видите и тук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР