Предстои осезаемо застудяване в цялата странаВ неделя снеговалежи ще има

...
Предстои осезаемо застудяване в цялата странаВ неделя снеговалежи ще има
Коментари Харесай

В понеделник сняг ще вали в Източна България

Предстои осезаемо захлаждане в цялата страна

В неделя снеговалежи ще има на повече места в Северна и Западна България, като в западната половина на Предбалкана и Дунавската низина преваляванията ще са по-продължителни и интензивни, предава Ще духа мразовит вятър от север с по-силни пориви в областите на Юг и на Изток. Ще е студено с температури сред 1 и минус 4 градуса.

По планините снеговалежите ще са интензивни и съпроводени с бурни северни ветрове. В Западна и Централна Стара планина ще се образува солидна нова снежна завивка с предпоставки за затруднения в трафика по проходите. Температурите ще са ниски – сред минус 8 и минус 13 градуса по отношение на надморската височина.

През нощта и в понеделник сняг ще вали в източната половина на страната, като в тъмните часове снеговалежите по Южното крайбрежие ще са краткотрайно интензивни, изключително по скатовете на Странджа.

В хода на идната седмицавалежи са вероятни в първата половина на интервала по планините и тук-там в Източна България. Отново на изток вятърът ще резервира мощните си пориви до сряда-четвъртък, след което ще утихне. Температурите обаче ще се намаляват осезаемо – заран ще падат до минус 10 - минус 12 градуса, денем ще се двоумят към и под нулата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР