Предстои окончателното оформяне на законопроекта за промени в Закона за

...
Предстои окончателното оформяне на законопроекта за промени в Закона за
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Предстои дооформяне на законопроекта за промени в Закона за движение по пътищата

Предстои окончателното оформяне на законопроекта за промени в Закона за придвижване по пътищата, квалифициран по-рано тази година. Това стана ясно от изявление на заместител основния секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев на конгрес в Министерски съвет на тематика " Безопасност на придвижването по пътищата ", проведен от вицепремиера и министър на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев.

Проектът планува смяна на оптималната скорост на придвижване в обитаемоте места, както и по автомагистралите и други пътища. Предвиждат се по-високи наказания за систематичните тежки нарушавания, както и улеснение на процедурите по съобщаване и връчване на фишове и наказателни постановления.

По данни, изнесени от Станев, от началото на годината до 12 декември в страната са регистрирани към 7300 тежки произшествия с близо 500 починали и над 8000 ранени.

Гледайте онлайн тук или на



Министерство на вътрешните работи показа три казуса в областта на пътния травматизъм. Работна група е изготвила пакет от ограничения и дейности.

Иван Демерджиев уточни, че ограничения и дейности би трябвало да бъдат подхванати в няколко сфери, с цел да има относително бързи и ефикасни резултати, като след това да се сложи началото на цялостна тактика, която да докара до това България да стане страна, която не заема челните позиции в класацията за жертви и ранени на пътя.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР