Предстои обявяване на процедура за модернизацията на танковете "Т-72". Това

...
Предстои обявяване на процедура за модернизацията на танковете "Т-72". Това
Коментари Харесай

Ще обявят поръчка за нови танкове след края на извънредното положение

Предстои оповестяване на процедура за модернизацията на танковете "Т-72 ". Това сподели във Велико Търново министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността.

Той акцентира, че ще бъде доста по-евтино един първокласен танк, като този модел да бъде осъвременен и екипиран с нови прицелни устройства, в сравнение с да бъде платен за пет-шест пъти по-голяма стойност нов танк, съобщи Българска телеграфна агенция.

Българската войска разполага с задоволително количество от тези машини, само че е значимо като начален стадий първите към 100 броя да бъдат осъвременени. До момента нито един лев от бюджета на българската войска не взет за други цели, акцентира министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността.

Той уточни, че по плана за доставка на две корвети за флота има излъчена компания - победител, тя е немската компания "Люрсен ", която още в края на 30-те години на предишния век е доставяла кораби на българския военно-морски и на българския дунавски флот, а един от тези кораби още се употребява.

Каракачанов: България съществува 1400 година с помощта на Българската войска

По плана за доставка на 160 бронирани машини за Сухопътните войски има закъснение във времето отново поради двата месеца карантина в Европа, стана ясно от думите на Каракачанов. Той изясни, че до края на тази година ще се стигне до сключване на контракти, а заплащанията евентуално ще стартират от началото на идната година.

Каракачанов изрази вяра с бюджета за идната година да бъдат обезпечени още средства за нарастване на заплатите на българските военнослужещи.

Министърът счита, че изключителната обстановка поради ковид не се е отразила върху подготовката на българската войска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР