Предстои нова инспекция на метрото другата седмица. В това няма

...
Предстои нова инспекция на метрото другата седмица. В това няма
Коментари Харесай

Влаковете в метрото могат да се движат и без машинисти през 2020 г.


Предстои нова ревизия на метрото другата седмица. В това няма нищо неприятно, защото финансирането на строителството му е по оперативна стратегия "Транспортна инфраструктура " и това е един от най-проверяваните обекти. Това сподели шефът на "Метрополитен " инженер Стоян Братоев в "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

"Нашето метро е над средноевропейското - и като организация на употребата, и като външен тип, доста обичайно метро, без да се увличаме в луксове, с едни прилични архитектурни решения ", сподели още инженерът.

Той изясни, че не се е забавило стартирането на третия лъч и всичко е в периоди.

"В момента построяваме два сектора, всеки сектор е самостоятелен на избрани позиции, строителната част приключва в този момент, само че остават тестванията, тестванията. Първите две метростанции - на Красно село и бул. "България " приключиха през октомври, другите станции приключват в този момент. Става дума за първия стадий, защото ние построяваме два стадия ", добави той.

По думите му централният сектор от Красно село до бул. "Владимир Вазов ", 8 км - 8 станции, е първият стадий, строителството на който би трябвало да приключи тази година. "А идната година би трябвало да приключи стадият в "Овча купел " - 4 км - 4 станции. На първия стадий би трябвало да се направи тестване, тъй че през идващите месеца ще приключат и тези процедури ", изясни инж. Братоев.

Той описа, че третата линия като геоложки условия е била доста сложна - доста подземни води, слаби почви. "90% от метрото в София сега е под равнището на подземните води. На третата линия е още по-тежко, защото тя е по-дълбока, там водният дирек е по-голям. Най-тежко беше на станцията на НДК ", означи той.

"Влаковете се движат най-много с 80 км в час, и при тези скорости на пътешестване междинната скорост на напредване на пасажерите е 38-40 км/ч. С лека кола в София междинната скорост е 20-24 км/ч. Софиянци на ден икономисват над 110 000 човекочаса от това, че употребяват метрото ", съобщи шефът на "Метрополитен ".

На въпрос ще има ли влакове без машинисти той отговори, че има 4 равнища на автоматика на метрото. В момента сегашните линии са 2-ро равнище - където автоматиката ръководи да няма засичане на влакове, само че машинистът ръководи влака.

"При третата линия машинистът има извънредно малко функционалности, само че е подготвен да може да поеме в рискова обстановка ръководството на влака, тъй че сега върви образованието на машинисти. С добавка програмен продукт и хардуер влаковете може да се движат без машинисти ", заключи инж. Стоян Братоев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР