Предстои ни вълнуваща среща на живо с нашумелия каталунски писател

...
Предстои ни вълнуваща среща на живо с нашумелия каталунски писател
Коментари Харесай

Марти Жиронел представя в София Силата на една мечта

Предстои ни вълнуваща среща онлайн с нашумелия каталунски публицист и публицист Марти Жиронел, притежател на премията " Рамон Люл " за книгата " Силата на една фантазия " (излиза на български в превод на Венцислав Иков, изд. " Колибри " ). Този издателски план е финансиран с поддръжката на стратегия " Творческа Европа " на Европейската комисия. Авторът ще показа персонално книгата си на 25 ноември в " Casa Libri " в София, ул. " Цар Асен " 64, с присъединяване на преводача.

Growl you may, but go you must! Което ще рече: Да роптаеш може, само че да продължиш би трябвало! Така стартира вдъхновяващата история на Жан Леон с рождено име Сеферино Карион. На двайсет и една години той бяга от Испания на Франко и след значително компликации и неволи съумява да се качи на транспортен съд, пътуващ за Съединени американски щати, страната на всички благоприятни условия. В Ню Йорк трансформира самоличността си и става американски жител - Жан Леон. След това се открива в Холивуд, където с доста труд и известна доза шанс отваря ресторант " Ла Скала ", който ще бъде посещаван от кинозвезди като Мерилин Монро и Пол Нюмaн и политици като Джон Кенеди и Роналд Рейгън. Но триумфът на заведението не е задоволителен за мечтателя Жан Леон, чийто лозунг е " Да роптаеш може, само че да продължиш би трябвало ". И той се връща в родната Каталония, където основава личен вид вино, наименуван на негово име, придобил международна популярност. Вино, което се създава от наследниците му и до през днешния ден.

Марти Жиронел (р. 1971 г.) е каталунски публицист и публицист, създател на десетина романа, измежду които " Мостът на евреите ", постигнал извънреден интернационален триумф, и " Отмъщението на бандита ", почетен с премията " Нестор Лухан ". Историята на мечтателя Жан Леон е и любопитна, и завладяваща, и невероятна. А най-необикновеното в нея е, че е същинска.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР