Предстои ни много тежка втора половина на политическия сезон тази

...
Предстои ни много тежка втора половина на политическия сезон тази
Коментари Харесай

Калоян Паргов: БСП трябва да заяви своето място като нова перспектива за развитие на държавата след тази криза

Предстои ни доста тежка втора половина на политическия сезон тази година, предвижда водачът на Българска социалистическа партия - София.

Българска социалистическа партия би трябвало да съобщи своето място като нова вероятност за развиване на страната след тази рецесия. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в изявление за радио " Фокус ".

" Тук към този момент не приказваме за Българска социалистическа партия като опция, а за Българска социалистическа партия като вероятност за развиване на страната, изясни той. - След тази коронакриза нищо към този момент няма да бъде същото, както виждаме всички ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София чака да се появят нови политически планове, които да претендират за спасители на страната в тази обстановка. " Предстои ни доста тежка втора половина на политическия сезон тази година. Наесен ще влезем и в предизборна обстановка, разяснява Калоян Паргов. - Дано тя не съвпадне с ново изключително състояние поради втори пик на болестта. Такова нещо ще усложни извънредно доста обстановката ".

Според водача на социалистите в столицата рейтингите, които виждаме в последните дни, са по-скоро оценка на обществото, което беше вперило очи в ръководещите в очакване на избавление, на съответно държание и реакция в тежката здравна рецесия. " Ще видите доста скоро, че всичко ще стартира да се възстановява и ще се върне на равнищата, които познавахме преди рецесията, сподели той. - Очаква ни доста парещ политически сезон, защото в самото общество има напрежение ".

Калоян Паргов добави, че в положение на такава рецесия не може да се чака да бъдат трупани дивиденти на гърба на ръководещите.

" От тази позиция Българска социалистическа партия трябваше да реши по какъв начин да се впише в тази обстановка, разяснява той. - Ето, в София ние избрахме метода да бъдем градивни и да участваме в основаването и налагането на ограничения, които да допринесат за облекчение на ситуацията и за запазване на здравето на всеки софиянец. Да не забравяме и социално-икономическия детайл. Тепърва чакам да имаме и остри политически конфликти с ръководещите на национално и на локално ниво. Те ще бъдат свързани със социално-икономическите фактори. Мерките в тази сфера би трябвало да отговорят на провокациите. В случая страната не може да каже " нямам ". Просто би трябвало да намерим верния метод и механизъм за систематизиране на средства, тъй че да отговорим на упованията на колкото е допустимо повече нуждаещи се ".

Калоян Паргов добави, че коронакризата наложи нов дневен ред в целия свят и този факт няма по какъв начин да подмине и България.

" Трябва да свикнем да живеем с мисълта за вируса и за това по какъв начин да се предпазваме, разяснява той. - Дано скоро да бъде открита ваксина! Но финансово-икономическата рецесия, до която докара вирусът, слага на тестване политическите управления на всяка една партия. Виждаме нарастнали искания към ръководещите. Тук е ролята на опозицията, която би трябвало да отбрани ползите на избрани целеви групи. И за следващ път ще кажа, че страната и общините би трябвало да поемат по-голямата част от обществената цена, която ще платим всички ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София засегна и тематиката за некачествените поправки.

Според него те към този момент са продължителен проблем за Столична община. " Вече две години сме очевидци на некачествени поправки със занижен надзор и с липса на съответна реакция на общината с оглед отбрана на публичния интерес към отговорните, разяснява Калоян Паргов. - Това демонстрира, че контролът би трябвало да бъде повишен.

Столична община би трябвало да приготви указател на компаниите, които не са си свършили работата, с цел да може с изключение на отговорността, която би трябвало да понесат, в бъдеще да не бъдат допускани до обществен запас. Отговорност за проблематичните поправки носи освен компанията реализатор, само че и столичният кмет и отрасловата администрация ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР