Предстои нелек и много отговорен процес по оценяването на предложенията

...
Предстои нелек и много отговорен процес по оценяването на предложенията
Коментари Харесай

Желязков: Предстои нелек и много отговорен процес за концесията на Летище София

Предстои нелек и доста виновен развой по оценяването на предложенията за концесията на Летище София . Оценката е сложна. Това сподели министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков в изказване след провелата се обществена процедура по отваряне на офертите за концесията на Летище София.

Министър Желязков съобщи, че този развой ще бъде нелек. " Ние ще разчитаме на нашите консултанти . Съгласно контракта партнираме тясно със Световната банка и Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) . Ще използваме всички нужни средства, с цел да реализираме една вярна, вярна, правилна цялостна оценка на офертите ", сподели министър Желязков.
 

Той изрази задоволство от събитието, че всички претенденти са били позволени до процедурата. " Радваме се на това, че в действителност се получава едно конкурентно съревнование, радваме се на интереса ", сподели още отрасловият министър. Той пожела на комисията по осъществяване на процедурата за концесията на Летище София виновна и спокойна работа.

Министър Желязков бе безапелационен, че месец няма да бъде задоволителен, с цел да завърши работа комисият а. След като тя дефинира реализатор следва процедура по обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).
 

Днес на обществено съвещание на комисията, натоварена с процедурата по желание на концесионер на Летище София, бяха изчетени обвързващите оферти на участниците. Те съдържат в обобщение предложенията по критериите за възлагане, които са оповестени авансово. Процедурата планува оценка на финансовото предложение с 55% тежест и техническото предложение - с 45%. Оценката на техническото предложение включва абстрактен проект за развиване, проект за прогнози на трафика. -->
 
Първият по реда участник е Консорциум " Витоша ". Той предложи 19,948 млн. евро годишно концесионно заплащане. " Соф Кънект " е вторият участник. Неговото предложение за годишно концесионно заплащане е в размер на 24,5 млн. евро. Консорциум " ССБ София Еърпорт ДжейВи " предложи заплащане от 26,5 млн. евро. Четвъртият претендент " Фрапорт България " ЕАД предложи 21 млн. евро, а петият участник - " Еърпортс Де Пари " Европейски Съюз. ЕЙ - 32,82 млн. евро годишно.

Срокът на концесията е 35 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР