Предстои наситена със събития седмица в Националния дворец на културата

...
Предстои наситена със събития седмица в Националния дворец на културата
Коментари Харесай

Майкъл Болтън, `Зорба гъркът` и `Цар Лъв` тази седмица в НДК

Предстои наситена със събития седмица в Националния замък на културата (НДК). Музика, спектакъл, кино и литература - вижте програмата по дни и изберете своето събитие:

/15 юли – понеделник/

Как би се развила музиката, в случай че никой не е чувал за именитите „ Бийтълс ”? Отговорът ще даде занимателната комедия „ Вчера си е за през вчерашния ден ” (Yesterday), която можете да гледате всеки ден от 15 до 18 юли от 19:00 ч. в кино „ Люмиер Лидл ”. Във кино лентата отличеният с „ Оскар ” режисьор на „ Беднякът милионер ” Дани Бойл показва света без именитата четворка от Ливърпул. Билети за кино лентата може да закупите онлайн на www.tickets.ndk.bg  и в кино „ Люмиер Лидл ” на цени от 6 и 8 лева

/16 юли – вторник/
Лятна сцена НДК посреща една от най-обичаните балетни постановки „ Зорба гъркът “. Спектакълът е една от най-успешните продукции в балетната история на Софийската опера и балет и постоянно се радва на претъпкани салони, а на 16 юли от 20:00 часа ще бъде игран под звездите. Балетната режисура настига по популярност литературния и кино вид. Световната премиера на балета „ Зорба гъркът ” е през 1988 година на „ Арена ди Верона “. Оттогава балетът е представян пред повече от 3 млн. фенове в 30 страни по света.

/17 юли – сряда/
Ежегодният интернационален фолклорен фестивал “Витоша ” идва на Лятна сцена НДК на 17 юли от 19:30 ч. Той ще продължи до 20 юли в това число, а на него ще се срещнат култури от над 35 страни в света. Целта на фестивала е да разпространява танцовото изкуство на разнообразни български райони с фолклора на гостуващите страни. Стотици танцьори, музиканти и артисти стават съпричастни на една магическа интернационална мощ, която ги сплотява, а точно огромната обич към фолклора, който техните предшественици са сътворили през вековете. Откриването на фестивала е изключително атрактивно и съставлява шествие до Националния замък на културата през пешеходната зона на бул. „ Витоша ”. Входът на Лятна сцена НДК е свободен за искащите да се потопят в магията на фолклора!

/18 юли - четвъртък/
10 години след последния си концерт у нас Майкъл Болтън още веднъж идва в България, с цел да зарадва своите многочислени фенове. Концертът му на 18 юли от 20:00 ч. в зала 1, е проведен от Национален замък на културата и е част от международното турне на артиста. Болтън се изкачва до първите места в музикалните ранглисти с песента си „ How am I supposed to live without you “ /„ Как мога да пребивавам без теб “/. Изпълнителят осъществя и редица сполучливи дуети с Лучано Павароти, Пласидо Доминго, Хосе Карерас, Рене Флеминг, Рей Чарлс, Пати Лабел, а публиката в зала 1 ще има опция да чуе онлайн една от най-емблематичните му песни – „ Когато един мъж обича една жена “.

/19 юли - петък/
Цялата киновселена тръпне в очакване на завръщането на Царя! Малките и огромни фенове на един от най-обичаните филми - „ Цар Лъв ”, ще имат възможнотта да гледат напълно новата му версия в кино „ Люмиер Лидл ” всеки ден от 19 юли до 1 август от 17:00 и 19:15 ч. Филмът споделя историята на дребното лъвче Симба и възкачването му на трона. Не всеки обаче в царството е благополучен от неговата поява. Пред какви компликации ще премине героя и по какъв начин ще откри пътя, който му се поставя по право?

/20 юли - събота/
Фолклорни музиканти, танцьори и артисти ще се срещнат на Лятна сцена НДК на 20 юли от 18:00 ч. На интернационалния фолклорен фестивал „ Витоша ” ще бъде показан състезанието „ Мома Вита и момък Люлин ”, както и спектакълът „ Заедно от обич към танца ”.

Литературно четене за деца ще се организира в Литературен клуб „ Перото ” на 20 юли сред 11:00 и 13:00 ч.

/23 юли - вторник/
Един от най-великите стендъп комедианти на нашето време – Луи Си Кей ще гостува онлайн в зала 3 на НДК. Денят е вторник /23 юли/, а часът – 21:30 ч. Събитието е проведено от Комеди Клуб България. Луи Си Кей е шесткратен притежател на премията „ Едми ” за работата си по шоуто на Крис Рок и по своя сериал Louie, както и притежател на безчет награди за своите стендъп комеди шоута.

/24 юли - сряда/
Възможно ли е човек да пее по три разнообразни метода по едно и също време? Възможно е! Доказателство за това е монголският музикален отбор „ Чоор ”, който идва на сцената на Театър Азарян на 24 юли. Основната концепция на музикантите и изпълнителите е да върнат интереса към традициите на Монголия и да запазят монголската просвета. За задачата те основават музика посредством така наречен жанр „ Hoomei ”. Как музиката може да въодушевява и да препраща към предишното и традициите на Вътрешна Монголия? Отговорът ще разберете на концерта на отбор „ CHOOR ” в Театър Азарян.

/25 юли - четвъртък/
Обичате ли да четете? Ако отговорът е „ да “, то заповядайте в Литературен клуб „ Перото “ на 25 юли /четвъртък/ сред 18:30 и 20:30 ч., когато ще се организира литературно четене.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР