Предстои много сериозно заседание на Националния съвет на БСП. Успяхме

...
Предстои много сериозно заседание на Националния съвет на БСП. Успяхме
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Убеден съм, че ще спечелим изборите

Предстои доста съществено съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Успяхме да израснем с опция. Убеден съм, че ще спечелим изборите.

Това сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев пред БНР.

„ Ще разгледаме предложенията ни за Алтернативен бюджет за 2019 година, критериите, на които би трябвало да дават отговор бъдещите ни евродепутати. Предстои да бъде взето и решение за дневния ред на Конгреса и основаването на по този начин наречения ляв медиен пул ", разгласи той.

Според него няма съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия, което да не е значимо, защото Българска социалистическа партия е незаобиколим фактор в обществено-политическия живот на България. "Много пъти съвещанията на Българска социалистическа партия са определяни като кървави, само че не мисля, че това дава отговор на истината. Винаги е имало разногласия, деен разговор и по този начин би трябвало да бъде. Ние не сме ГЕРБ и нашите съвещания не минават като на конгрес на монголската комунистическа партия ", сподели още той.

На въпрос ще има ли смяна в Устава на Българска социалистическа партия за връщане старите правила за избор на водач той изясни: "Кои сме ние да спрем Конгреса да взема решение каквото и да било? Личното ми мнение е, че това е връщане обратно. Това е форма на лишаване на права от нашите редови членове и предоставяне на голяма власт още веднъж на партийния хайлайф. Моето персонално мнение е, че директната народна власт в Българска социалистическа партия би трябвало да се разшири ".

Добрев разяснява, че след 2005 година Нинова е най- резултатният водач на Българска социалистическа партия.

"БСП съумя да израсне като опозицията в този парламент с опция и тя от ден на ден се припознава като опция за последващо ръководство. Българска социалистическа партия има превес над ГЕРБ. Убеден съм, че ще спечелим изборите ", означи Кирил Добрев.

Той разяснява, че има два метода да си отиде това правителство- посредством липса на парламентарна поддръжка, "но за това докога ще има парламентарна поддръжка би трябвало да се обърнем към "златният пръст " и към паричния фронт, както и към Марешки ". Добрев разясни, че що се отнася до другия начин- това е посредством напън извън. Той изясни, че с митингите и с отношението на жителите, всеки ден политическото напрежение ескалира.

"Твърде е допустимо да се стигне до предварителни избори. Това, за което работи Българска социалистическа партия, е за европейски избор, който може да бъде комбиниран и с парламентарни избори. Убеден съм, че на тези избори Българска социалистическа партия ще бъде първа политическа мощ ", изрази убеденост Добрев.

Той изясни, че от края на парламентарните избори до ден сегашен Българска социалистическа партия е непрестанно в предизборна акция.

"Преди няколко месеца представихме “Визия за България”, непрестанно има обиколки по страната на народни представители, членове на Народно събрание. Това, което следва, е да бъде дооформена на по- късен стадий нашата листата и да стартираме към акцията за Европейски избори ", акцентира Кирил Добрев.

"БСП застава компактно зад Елена Йончева и проф. Георги Михайлов. Ние нямаме подозрение в тяхната непорочност ", разяснява Кирил Добрев.

Той посочи, че казусът в тези каузи е, че те шумно се афишират на първа страница и след време, на последна страница, сред редовете, се изяснява, че в действителност няма отговорни.

"Въпросът е кой ще заплати политическата цена за този политически напън, който се упражнява върху Българска социалистическа партия? ", попита Добрев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР