Предстои криза на правото и на наказателното правораздаване, която ще

...
Предстои криза на правото и на наказателното правораздаване, която ще
Коментари Харесай

Гешев: Има зависимости между магистрати, прокурори и полицаи с организираната престъпност

Предстои рецесия на правото и на наказателното правосъдие, която ще настъпи с приемането на проектозакона за закриване на профилираното правораздаване, съобщи Иван Гешев, представен от „ Bulgaria ON AIR “.

По време на разискването на импортирания от Министерски съвет законопроект за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт той сподели още, че предвижданите промени се равняват на това в Италия да бъде затворена прокуратурата „ Антимафия “, тъй като си е свършила работата.

Главният прокурор счита, че има учредения да се подозира решението да е взето на база на „ някакви други нелегитимни ползи “ на лица, разполагащи с големи финансови средства.

Гешев съобщи, че приемането на законопроекта ще докара до голям брой разногласия за подготвеност, които има възможност да се проточат с години. Същото се чака да се случи и с следствията, стигнали едвам на досъдебна фаза, както и с тези, за които разпоредителното съвещание не е свършило.

Гешев има вяра, че съществуват избрани зависимости сред магистрати, включително и прокурори, както и служители на реда и други „ локални величия “ в проведената престъпност у нас.

В интернационален проект, посочи обвинител №1 в страната, ще последва реакция от страна на европейските институции. Не са изключени и отрицателни последствия във връзка с взаимното съдействие с Евроджъст и Европейската прокуратура.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР