Предстои конструирането на ваксината. До три месеца ще е готов

...
Предстои конструирането на ваксината. До три месеца ще е готов
Коментари Харесай

Наш прототип на ваксина срещу COVID-19 до август


„ Предстои конструирането на имунизацията. До три месеца ще е подготвен прототипът. След това идват дългите проби. Нормалната работа е към година. Състезанието сред компаниите е кои по-бързо ще съумеят да се преборят за държавните суми, които се отпускат от богатите страни във връзка с тестването “. Това сподели пред БНР доцент Андрей Чорбанов, началник на департамент „ Имунология “ в Института по микробиология на Българска академия на науките, където се създава ваксина против ковид. 

„ Нашата “ ваксина съставлява вирус имитираща парченце и е с наноматериали, които ще бъдат носители на съответните вирусни съставни елементи, които би трябвало да се разпознават.

„ В края на пандемията специалисти ще създадат преценка кое е по-страшно за една ваксина – да е всеобща, с цел да се защищити популацията от изолираност от публичния живот или ще бъде за съответни хора. По-скоро би трябвало да им персонален избор “.

В предаването „ Преди всички “ доцент Чобанов добави: 

„ Аз съм песимист към медикаментите, като имунолог разгадавам действието на имунната система. Вирусът не е жив организъм, а парче молекула. До едно от медикаментите имат извънредно мощни странични реакция. Този вирус не е същинският Армагедон. Вирусът сподели, че обществото не е квалифицирано механически да реагира на подобен вид зараза, само че и психически “.

Имунологът акцентира, че не се знае вирусът какъв имунитет генерира:

„ Според мен груповият имунитет е този, който може да резервира популацията на хора... Коронавирусът не може да се популяризира през разнообразни носители - облекла, виждам параноични хора с ръкавици на открито. В открити пространства вирусът е сензитивен към всичко. Това, че издържал с часове върху повърхности, граничи с научната фантастика “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР