Предстои изграждането на специална система, която ще информира корабособствениците преди

...
Предстои изграждането на специална система, която ще информира корабособствениците преди
Коментари Харесай

Край Варна предстои изграждането на терминал за китайски стоки, насочени към Европа

 Предстои построяването на специфична система, която ще осведоми корабособствениците преди корабът им да дойде до обещано пристанище. Изграждането на системата ще започва, в случай че няма обжалване на процедурата по желание на реализатор и ще трае към две години, заяви днес Ангел Забуртов, общоприет шеф на Директива за птиците " Пристанищна инфраструктура “, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

За поддържането на системата ще би трябвало да бъдат готови и фрагменти. 

" Най-важното нещо не е хардуера и системите, а хората. Ние сме щастливи, че имаме добре готови хора, образоваме и нови. Системата ще обхване всички пристанища, а на българска територия двете морски пристанища Бургас и Варна.  Има европейски план, който планува сходна система за обмяна на информация и за всички речните пристанища, в които има мореплаване ", изясни Забуртов.

По отношение построяването на интермодалния терминал във Варна той сподели:

" Интермодалният терминал е на планова фаза. Очакваме позволение за направа на общоприет проект. Ако получим това позволение ще имаме план, който можем да сложим на пазара и да чакаме финансиране. Имаме обезпечено финансиране за удълбаването на канала, допускам, че идната година ще стартираме планиране и осъществяване на плана. Така, че в идващите две години във Варна ще имаме прегазване на корабите до 13,5 метра, което е с два метра повече от досегашното. "

На въпросът дали край Белослав ще се прави пристанище, което да е като хъб за китайските артикули към Европа, шефът на  " Пристанищна инфраструктура “ отговори:

" Това не е пристанище, а терминал. Поне доколкото аз имам информация може на пролет идната година да стартира. Има подписано съглашение с китайски сътрудници, чакаме развиване. Но не мога да приказвам от името на частен вложител до каква степен е процеса. Това е един от плановете, които административно е процедиран преди 3-4 години. Има разрешение за градеж. При състояние, че има и вложител, може да се осъществя плана. "

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР