Предстои изготвяне на психиатрична експертизаВнучката на актрисата Виолета Донева -

...
Предстои изготвяне на психиатрична експертизаВнучката на актрисата Виолета Донева -
Коментари Харесай

Може да е опасна и за себе си: Внучката на актрисата Виолета Донева остава в ареста


Предстои правене на психиатрична експертиза

Внучката на актрисата Виолета Донева - Ивет Стайкова остава за непрекъснато в ареста за убийството на баба си, реши Апелативният съд в София, съобщи Българска национална телевизия. 

18-годишното момиче е привлечено като обвинено за това, че от 19:30 ч. на 19 октомври до 05:14 ч. на октомври в София съзнателно е умъртвило Донева посредством нанасяне на голям брой прободно-порезни пострадвания с нож по главата, шията и гръдния панер, довели до остра кръвозагуба. Убийството е осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост.

На 27 октомври стана ясно, че актрисата е открита мъртва в дома си. Бившата брачна половинка на режисьора Людмил Стайков е била открита след сигнал. Вратата е била разрушена от полицията.

Според съда има обосновано съмнение, че Стайкова е направила убийството. Освен това поради дългогодишната приложимост на високорискови опиати, момичето има поведенчески промени, суицидни мисли, което прави смяната на мярката ѝ за неотклонение неприемлива на този стадий, защото основава заплаха тя да извърши друго закононарушение и може да е рискова и за себе си.

Пред съда внучката на актрисата изиска смяна на мярката, тъй като желае да живее и да продължи образованието си. Тя добави, че животът е пред нея.

Стайкова съобщи, че „ може да отиде при някогашен другар, при неговата майка, може и при своята, също и в сливенския (затвор - бел. ред.), тъй като там е забавно, а може да си живее и в следствения арест ”.

Предстои правене на психиатрична експертиза. Определението на Софийския апелативен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране.

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР