Предстои драматична промяна, тъй като силен студен фронт доставя първата

...
Предстои драматична промяна, тъй като силен студен фронт доставя първата
Коментари Харесай

Температурите са на път да се сринат с драматична промяна на есенния модел

Предстои трагична смяна, защото мощен леден фронт доставя първата сериозна доза есенно време до уикенда, изпращайки температурите до 35 градуса.

Охлаждането е добре пристигнала вест за милиони в Юга, които са претърпели брутално горещо лято и есента, която стартира да се пече.

Освобождаването от жегата ще стигне до крайбрежието на Персийския залив на юг. Щати като Луизиана - които претърпяха най-горещото си лято в историята тази година - ще имат следобедни температури под естествените за първи път от пролетта.

Хората вървят по снега, до момента в който зимна стихия връхлита Ню Йорк на 23 януари 2016 г. Хората вървят по снега, до момента в който зимна стихия връхлита Ню Йорк на 23 януари 2016 година Selcuk Acar/Anadolu Agency/Getty Images

Промяната ще стартира в елементи от равнините и Средния запад, които се пекат в рекордно високи октомврийски горещини от събота. Там са паднали десетки дневни температурни върхове, а някои градове в Минесота и Мичиган счупиха температурните върхове за всички времена през октомври.

Докато най-жестоките горещини скоро ще свършат в северните и централните елементи на Съединени американски щати, летните горещини едвам стартират да се натрупват на североизток. Температури от 10 до 15 градуса над естествените октомврийски равнища ще бъдат нормални до четвъртък в Големите езера и Североизток.

Няма да продължи дълго. Най-студеният въздух за сезона ще дойде в края на тази седмица и ще сътвори условия, които не са се усещали от началото на май в северните елементи на Съединени американски щати.

Където температурите ще паднат драстично

Един-два удара леден въздух от два обособени студени фронта ще нахлуе в централната част на Съединени американски щати от сряда и ще се разшири в източната част на Съединени американски щати в петък и през уикенда.

Високите температури от Големите езера до Ню Йорк може да паднат с до 35 градуса до уикенда. По-масови ще са пониженията на температурите до 20 градуса.

Първият леден фронт ще донесе облекчение на щатите в северната централна част на Съединени американски щати от сряда до четвъртък. Места като Минеаполис, където рекордните температури скочиха до 90-те в неделя, може да не излязат от 60-те в сряда.

високи температури нас сряда 100323

Вторият леден фронт ще бъде доста по-мощен и ще сложи началото на първия за сезона прилив на същински есенен въздух за централните и източните елементи на Съединени американски щати. Хладният канадски въздух ще се насочи на юг, до момента в който студеният фронт обгръща източните две трети от континенталната част на Съединени американски щати от четвъртък до неделя.

Места като Детройт и Кливланд – които се издигат в горните 80-те в сряда – може да не се изкачат от ниските 50-те в неделя. Филаделфия и Ню Йорк евентуално ще се любуват на 80-те най-малко до сряда, само че до неделя високите температури ще се борят да доближат ниските 60.

високи температури нас неделя изстудяване 100323

Ниските през нощта температури също ще паднат зад тези фронтове.

Ниски температури от горните 30 до ниските 50 са евентуални в северната част на Съединени американски щати и Средния запад до събота сутринта и на североизток до неделя сутринта.

Първата слана за сезона е допустима за елементи от северните щати като Северна Дакота, Минесота и Уисконсин, защото температурите падат до ниските до междинните 30 градуса.

Хладното есенно време би трябвало да се задържи при започване на този месец, изключително в източната част на Съединени американски щати. Вероятни са температури под междинните от крайбрежието на Персийския залив на североизток най-малко доникъде на идната седмица, съгласно Центъра за прогнозиране на климата.

Дъжд и стихии, които да съпровождат фронтовете

Драматичното изстудяване няма да е единствената забележима смяна на времето тази седмица. Сблъсъкът сред студения, есенен въздух и парния, летен въздух ще сътвори бурно време.

Заплахата от стихия в сряда ще се простира от южните равнини до Средния запад. Някои стихии може да станат мощни в сряда следобяд, основно в Тексас и Оклахома.

Всеки дъжд от тези стихии е извънредно нужен в Тексас, където 80% от щата изпитва най-малко умерена суша, съгласно американския екран за засушаване. От вторник до сряда 0,75 до 1,50 инча дъжд може да падне в огромна част от щата, като са вероятни по-големи количества в региони, обработени от голям брой стихии.

Дъждът и гръмотевичните стихии ще продължат да вървят постепенно на изток и ще обиден елементи от източната част на Съединени американски щати в четвъртък и петък, до момента в който влажното време продължава в Средния запад.

Възможни са интервали на мощен дъжд на североизток през уикенда. Всякакви значителни превалявания биха могли да съставляват проблем за елементи от района, потопени под вода от наводнения предходната седмица.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР