Предстои до 72 часа да бъдат задържани капитанът и вторият

...
Предстои до 72 часа да бъдат задържани капитанът и вторият
Коментари Харесай

Извънредна новина! Арестуват капитана на Вера Су и втория му помощник

Предстои до 72 часа да бъдат арестувани капитанът и вторият помощник- капитан на кораба " Вера Су ". Това заяви на брифинг в Окръжна прокуратура окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Окръжният прокурор посочи, че ще се упорства за налагане на мярка " непрекъснато задържане " на двамата.

Стана ясно, че през вчерашния ден са конфискувани корабните документи: корабен дневник на палуба, на машини, 46 документа, касаещи корабът и трудовите контракти. Цялата тази документи е неразделна част от досъдебното произвеждане. Делото е обещано за наблюдаване на Националната следствена работа. Техни представители ще бъдат на следващия ден в съда в Добрич.

Радослав Бухчев означи, че са завършени разпитите пред арбитър, предстоят разпитите на капитана и втория помощник-капитан. Щом приключат те ще бъдат привлечени като обвинени.

Окръжният прокурор изясни още, че сред 5 и 15 години " отнемане от независимост " може да получат при доказване на виновността, като присъдата може да претърпи изменение в хода на делото.

Продължава работата по трите посоки: обясняват се обстоятелства и условия, довели до засядането на плавателния съд край Камен бряг, съществува ли заплаха за флората и фауната в региона и дали дейностите на страната са навременни и съответни във връзка със случая.

Окръжният прокурор заяви още, че през днешния ден е получен сигнал за назначена инспекция, касаеща вредите за околната среда. Върховния касационен съд и Апелативната прокуратура във Варна следят случая. Утре следва митническа инспекция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР