Предстои да видим. Теоретично не мога да кажи нищо различно

...
Предстои да видим. Теоретично не мога да кажи нищо различно
Коментари Харесай

Йорданова: Конституционните съдии могат да бъдат избрани и утре

Предстои да забележим. Теоретично не мога да кажи нищо друго от това, че е допустимо, тъй като сме виждали такива практики на Народното събрание. Дали ще се случи, не мога да предсказвам. Това съобщи Надежда Йорданова след чуването на претендентите за конституционни съдии, съобщи кореспондент на “Фокус ".

“Как ще работи ритъма на Народното събрание, каква ще бъде програмата, зависи от ръководителя на Народното събрание ", сподели Йорданова. Тя сподели, че през идната седмица има сесия на ПАСЕ, където част от депутатите ще бъдат ангажирани, а част от дневния ред директно касае България. “Аз разгласих в зала, че ще внесем отчета през днешния ден или на следващия ден сутринта, с цел да сме си изпълнили комисията нашите отговорности по този начин, както са по правила ", разяснява Йорданова в отговор на журналистически въпрос. Тя призна, че Народното събрание се е забавил доста с попълването на двете квоти, изтекли през есента на 2021 година.

Според нея процесът в заключителната фаза е бил по-експедитивен, само че нямало причина да се бавят повече. На въпрос дали групата на ПП-ДБ ще гласоподава по съвест във връзка с кандидатурата на Десислава Атанасова, тя отговори по този начин: “Утре имаме събиране на групата напълно обикновено, като всяко преди началото на пленарния ден. Ако бъде включено в това като точка в дневния ред, още веднъж ще имаме разискване ". Тя не разяснява дали е допустимо разединение вътре в обединението, само че позволи да има “шарено гласоподаване ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР