Предстои да се вдигне цената на водата и в Перник,

...
Предстои да се вдигне цената на водата и в Перник,
Коментари Харесай

Предстои да се вдигне цената на водата и в Перник, и в другите градове, обяви Мая Манолова

Предстои да се вдигне цената на водата и в Перник, и в Шумен, и в София, и в другите градове. Така хората хем няма да имат вода, както в Перник и региона, хем ще я заплащат по-скъпо. Вчера в приемната ми пристигнаха хора от Перник, Драгичево и Батановци и селата в близост и питаха къде е водата и кой ще поеме отговорност. Това Обяви пред "България он Еър " ръководителят на гражданската платформа „ Изправи се.БГ” Мая Манолова, като визираше отчета на КЕВР от през вчерашния ден следобяд, оповестен на уеб страницата на Комисията, съгласно който на 17 декември би трябвало да се вземе решение за повишение на цената на водата в София с близо 7 %, като цената ще стане 2,75 лева на кубик, а в Перник – с близо 3 %, като за кубик вода перничани към този момент ще заплащат 2,41 лева

Манолова попита задочно министъра на районното развиване Петя Аврамова и заместника й, само че и предишен министър Николай Нанков, в този момент ли чуват за казуса с водата в Перник и за какво това е позволено. "Те били ли са на тези места и за какво не са предотвратили тази рецесия ", разяснява още Манолова, като уточни, че оставките на шефа на ВиК сдружението и регионалния шеф от ГЕРБ са прахуляк в очите на хората и жителите са прави да чакат още оставки.

Попитана за позицията й по отношение на предлагането на ГЕРБ да се назначи проверяващ основния прокурор, Манолова напомни позицията си, че това е „ маневра” и „ уйдурма”, както самият министър председател се показва. "Както събра Борисов болшинство да си вдигнат партийните дотации с гласовете на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, по този начин да събере болшинство и да промени Конституцията, с цел да направи действителна правосъдна промяна ", уточни Манолова.

Тя бе безапелационна, че гражданската платформа „ Изправи се.БГ” няма да става партия, както и че ще открива клонове в страната. "Да, ние се занимаваме с политически въпроси, тъй като приходите, работата, правата на хората, корупцията са политически въпроси, касаещи всеки българин. Не може единствено партиите да имат монопол над тях, жителите със своята сила са незаобиколим фактор и считам да покажа точно това ", акцентира Манолова. И добави, че тя и екипът й не дeлят хората на леви, десни, „ зелени”, центристи, а всички жители, които желаят да се борят с „ Изправи се.БГ” за гражданските си права, за върховенството на закона, за медийната независимост, срещу монополите, за правото на почтено заплащане и работа за всеки, за чиста пазарна среда и заслужено систематизиране на обществените запаси, за поддръжка на дребния и фамилен бизнес от произвола на администрацията, за работещи качествено, институции са добре пристигнали.

Манолова разгласи, че потегля на приемни в страната, тъй като в трите й приемни до момента са пристигнали хора от цяла България. "Първото място, което ще посетим, е Видин - знаково тръгваме от Северозапада, където ще бъдем на следващия ден ", разгласи още Манолова.

По-късно от пресцентъра й прецизираха, че приемната на Манолова във Видин ще бъде в петък, на 13 декември, от 14 часа, а по-късно – от 17 часа, тя ще се срещне с обществеността на града.

В петък денем Манолова ще направи мобилна приемна във влака от София до Видин, с който потегля с екипа си в 7,25 ч. сутринта от Централна жп гара в столицата.

Припомняме, че на 6 декември се учреди гражданската платформа „ Изправи се.БГ “. На 9 декември, при присъединението на груповите и самостоятелни сътрудници към платформата, Манолова беше поканена точно от жители на Видин да направи клон на сдружението и там.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР