Предстои да се създаде звено за контрол или туристически инспекторат

...
Предстои да се създаде звено за контрол или туристически инспекторат
Коментари Харесай

Ангелкова поема изцяло и контрола в туризма

Предстои да се сътвори звено за надзор или туристически инспекторат към Министерството на туризма. Това заяви в Боровец министърът на туризма Николина Ангелкова, представена от своя пресцентър. Тя взе участие в работна среща с представители на контролните институции, локалната власт и бизнеса за подготовката на зимния сезон.

Новото звено ще има характерните контролни пълномощия, които досега се реализират от Комисията за отбрана на потребителите (КЗП). Ангелкова изясни, че взаимните инспекции с КЗП ще продължат. Всичко, обвързвано с потребителските права, ще остане в обсега на КЗП съгласно Закона за отбрана на потребителите.

Инспекторът да има шест районни структури - в Боровец, Банско, Пампорово, Варна, Добрич и Бургас, сподели министърът.

Сред главните цели на държавното управление е понижаване на административната тежест, а особено в туризма е и транспонирането на евродирективата за пакетните пътувания, уточни тя. Това ще стане с промени в Закона за туризма, които до края на ноември ще бъдат импортирани в Народното събрание. Предвижда се някои условия за обособени категории места за настаняване ще бъдат промени или да отпаднат, което няма да се отрази на качеството на услугите, увери Ангелкова.

В началото на зимния сезон взаимно с КЗП ще се инспектират ски пистите - спазването на категоризацията им и дали имат нужните осведомителни знаци, разясни министърът. Преди всичко би трябвало да се подсигурява високото качество на туристическата услуга и преди всичко сигурността на туристите, акцентира тя.

Ангелкова още веднъж посочи, че предходната зима страната ни епостигнала 19,6% растеж на задграничните визити. Тогава над 1,4 млн. непознати туристи са обитавали в страната.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР