Предстои да работим усилено върху това, което вие винаги сте

...
Предстои да работим усилено върху това, което вие винаги сте
Коментари Харесай

БСП при президента: Левицата определи като добър знак поканата на ИТН за диалог

Предстои да работим интензивно върху това, което вие постоянно сте заявявали – разграждане на порочния управнически модел, справяне с корупцията, решаването на обществените проблеми, тежкото разделяне в приходите и неравенството.

Това съобщи президентът Румен Радев по време на консултациите с ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “.



По думите му, с цел да се получи всичко това е належащо отговорно държавно управление, което да се опре на необятна парламентарна поддръжка.

„ Конфигурацията в българския парламент по този начин е отредена, че от Българска социалистическа партия зависи постигането на стабилно парламентарно болшинство. Не единствено математически, извънредно значимо е да се постене концепция. Приветствам вашето решение да участвате в разговора. Защото е значимо бъдещото ръководство на страната да се образува към ясни цели “, сподели Радев и добави, че главната цел пред страната е да се сформира кабинет.

Снимка: Ладислав Цветков

На консултациите левицата беше представлявана от водача на социалистите Корнелия Нинова и Кристиан Вигенин.

„ България е изправена пред съществени провокации както вследствие на Коронавирус рецесията, по този начин и икономическите, и обществени последствия от нея. Предстои ни да приемем актуализация на бюджета, добре е, че служебният кабинет е подготвил вид. За нас е извънредно обезпокоително социално-икономическото положение, поради възходящите цени на съществени артикули и услуги. Този път би трябвало да се опитаме да съставим постоянен кабинет с ясни цели и времеви небосвод “, уточни Нинова.

Снимка: Ладислав Цветков

Тя дефинира като добър знак поканата за разговор с „ ИТН “, тъй като до неотдавна партията на Слави Трифонов определяше Българска социалистическа партия като част от статуквото. Нинова изясни, че след срещата с Има Такъв Народ Националният съвет на партията ще вземе решение по какъв начин да работят по-напред.

„ Българските жители могат да разчитат на Българска социалистическа партия за разсъдък, надпартийно мислене и грижа – за сформиране на постоянен кабинет. Ако не се стигне до реализация на първия и втория мандат, ние имаме политическо решение – в случай че ни връчите третия мандат, ще опитаме да съставим кабинет “, обърна се водачът на социалистите към президента.

Румен Радев приветства решението им и изясни, че е отговорност на всяка партия, получила мандат, да се опита да сформира кабинет.

Държавният глава беше безапелационен, че длъжностен кабинет не може да се оправи с провокациите пред страната, като даде образец с Плана за резистентност и развиване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР