Предстои да направим анализ от проведеното днес учение, да отсеем

...
Предстои да направим анализ от проведеното днес учение, да отсеем
Коментари Харесай

Полиция, пожарна и спешна помощ проведоха учение за ПТП в тунел Ечемишка

" Предстои да създадем разбор от извършеното през днешния ден обучение , да отсеем позитивните и негативните страни , с цел да уточним и какво би трябвало да се промени ", разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи в края на извършеното през днешния ден обучение в региона на тунел " Ечемишка ".

Той напомни, че екипите през днешния ден са пристигнали доста бързо, само че при условия на обучение и обезпечено трасе . Не по този начин стоят нещата в действителна обстановка. При нея пораждат редица фактори, на които не постоянно може да се окаже въздействие.
 Снимка 433306
Източник:

" Именно по тази причина са и ограниченията, които подхваща Министерство на вътрешните работи , ориентирани към съблюдаване на разпоредбите на придвижване и напътствията на органите на реда, тъй като при една такава обстановка при верижно ПТП , в случай че не е освободена спешната лента, не можем да достигнем до там колкото и да бързаме. Затова бяха нараснали фрапантно и санкциите за шофиране в спешната лента ", изясни основен комисар Ивайло Иванов.

Той даде висока оценка на днешните дейности на екипите и акцентира, че най-важното е да се проиграе и откри равнището на взаимоотношение сред всички служби и институции, които вземат участие при спешни обстановки . Това е верният път, с цел да се реагира по най-хубавия метод.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи показа, че за първи път е следил в действително време работата на щаба на ГДПБЗН, по какъв начин се следят дейностите на сътрудниците, тъй като в такава действителна обстановка те реагират напрегнат , а ръководителят им може в профил да направи вярна оценка , да реагира и навреме да поправя видяните недостатъци.
 Снимка 433309
Източник:

Той изясни, че самото обучение е много комплицирано, защото при произшествие в тунел има задимяване и в случай че този пушек не бъде изведен от оборудването, може да нанесе съществени провали както на пасажерите, по този начин и на избавителните екипи .

Главният секретар разясни, че ГДПБЗН разполага със специфична техника, която да сътвори чиста конюнктура за реакция на екипите, в случай че в съответния тунел няма вентилационна система.

Главен комисар Николай Николов разграничи две съществени цели на днешното занимание - от една страна да се види дали екипите са готови за вярна и бърза реакция, от друга - координацията на органите за ръководство - съответните щабове на място, взаимоотношение сред институциите.
 Снимка 433305
Източник:

Повече от 300 души, в това число и доброволни формирования взеха присъединяване в днешното обучение.

В дейностите участваха и чиновници на ГДПБЗН, Агенция " Пътна инфраструктура ", Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", Областна администрация и общините на територията на София област, Центъра за незабавна здравна помощ, Българския Червен кръст, доброволци.

Целта е повишение на готовността за деяние на силите и средствата от Единната избавителна система за реагиране при бедствия и изключителни обстановки.

Проиграна е симулация на тежка пътна злополука в тунела , сред лек и товарен автомобил и следващ пожар на към 200 м от изхода на оборудването в посока Варна. Шофьорите на двата автомобила умират на място, а пътнически микробус, преминаващ около пожара, катастрофира на към 120 м след него. Следва и верижна злополука сред 5 леки автомобила на 400 м от изхода на тунела в посока Варна. В транспортните средства има потърпевши и затиснати пасажери.

По време на учението са извършени дейности по гасене на пожар и избавяне на хора . На потърпевши е оказана първа здравна помощ, психическа поддръжка на място и превозване до болнично заведение. Бе основана краткотрайна организация за контролиране на придвижването в региона на произшествието, ръководство на светофарната уредба.

Учението е следено и от специалисти от Швейцария , които са едни от най-хубавите в Европа при справяне в спешни обстановки в тунели .
 Снимка 433304
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР