Предстои да бъде сключен договор с избрания по реда на

...
Предстои да бъде сключен договор с избрания по реда на
Коментари Харесай

Избран е изпълнител, който ще обучава служителите от Спешна помощ и спешните отделения


Предстои да бъде подписан контракт с определения по реда на Закона за публичните поръчки реализатор, който ще организира образованията на чиновниците от центровете за незабавна здравна помощ и незабавните отделения. Това уточни здравният министър Кирил Ананиев в отговор на парламентарен въпрос от група народни представители, касаещ реализацията на план BG05M9OP001-3.007-0001 „ Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните положения ” (ПУЛСС).

В осъществяване на план ПУЛСС в Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ е доставено и въведено в употреба профилирано съоръжение и обзавеждане. „ За да бъдат осъществени спомагателни изгоди за системата на незабавната здравна помощ, планът беше променен, като пред Управляващия орган на Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020  сполучливо бяха предпазени спомагателни действия, каквито са основаването на онлайн-система за отдалечено образование посредством създаване на профилиран програмен продукт за теоретично и практическо образование, закупуване на високотехнологично съоръжение и основаване на диагностично-терапевтични протоколи и логаритми “, се споделя още в отговора на здравния министър.

Крайният период за осъществяване на план ПУЛСС е 31 декември т.г., само че за сполучливото осъществяване на всички действия, сред Министерство на здравеопазването и Управляващия орган тече развой на сключване на анекс към контракта за даване на безплатна финансова помощ, с който срокът ще бъде продължен до края на 2020 година Това ще подсигурява сполучливото осъществяване на образованията на чиновниците от системата на незабавната здравна помощ.

От парламентарната естрада министър Ананиев уточни, че забавянията са разследване от обжалвания на публичните поръчки, само че беше безапелационен, че все пак планът ще бъде изпълнен.

Кирил Ананиев уточни, че графикът на дейностите по плана се извършва настоящо, като към този момент е изготвен анализът на потребността от образование на чиновниците от системата на незабавната помощ, основани са методика и стратегии за образованието на всички категории личен състав от незабавните центрове и отделения, създадени са методики за първична и периодическа оценка на професионалните компетентности в системата на незабавната помощ.

„ След сключването на Допълнително съглашение, касаещо удължение периода за осъществяване на дейностите, графикът на плана ще бъде обновен, по отношение на новия краен период “, съобщи още министърът.

По отношение на реализирането на логистиката за образованията по ПУЛСС министър Ананиев уточни, че заради отвод от страна на класирания преди всичко участник в извършената социална поръчка с предмет „ Осигуряване на логистика (пътни, нощувки, хранене, кафе паузи за обучаващите) “, министерството към този момент е оповестило нова поръчка в изискванията на неотложност.

         Министерството на здравеопазването изпълнява план ПУЛСС в качеството си на съответен бенефициент по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014 – 2020. Основна цел на плана е възстановяване качеството на предоставяната незабавна здравна помощ посредством вложения в човешкия капитал. Общият бюджет на ПУЛСС възлиза на 7 млн. лева, които са 100 % безплатна финансова помощ.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР