Предстои да бъде подписано споразумение за взаимодействие с Европейската агенция

...
Предстои да бъде подписано споразумение за взаимодействие с Европейската агенция
Коментари Харесай

Желязков: Ще инициираме споразумение с Европейската агенция за авиационна безопасност

Предстои да бъде подписано съглашение за взаимоотношение с Европейската организация за авиационна сигурност, с което ще се подсигурява установяването и поддържането на високо равнище на сигурност в гражданското въздухоплаване. Това разгласи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на чуване в отрасловата комисия към Народното събрание.
„ Такива съглашения за подпомагане има в 15 страни членки и смятам, че е належащо ние да се възползваме от този механизъм, който дава добра опция за съдействие с Европейската организация “ добави още той.
Министър Желязков посочи, че по негова покана идващия месец в България идва генералният шеф на Европейската организация за авиационна сигурност Патрик Ки. Двамата ще обсъдят нужните спомагателни ограничения за възстановяване на сигурността на гражданското въздухоплаване в народен и европейски аспект.
„ Нашата цел е да се оправим превантивно с всички вероятни опасности, които носи увеличението на броя, на честотата и на интереса към гражданското въздухоплаване. С всеки минал ден то става все по-достъпно “ съобщи още министърът.
Росен Желязков срещна депутатите от Комисията по превоз с подхванатите предварителни ограничения за възстановяване на активността на Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “, измежду които е и предоставеният в края на май одит. „ Основният проблем в констатациите е огромното текучество на инспектори, лицата, които би трябвало да реализират надзор. По условията, това би трябвало да бъдат водачи с избран брой летателни часове “ акцентира транспортният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР