Предстои да бъде извършена проверка за незаконна сеч в района

...
Предстои да бъде извършена проверка за незаконна сеч в района
Коментари Харесай

Очаква се проверка за незаконна сеч в наводнените села

Предстои да бъде осъществена инспекция за противозаконна сеч в региона на Карлово, където преди седмица огромно наводняване унищожи къщи и инфраструктура в няколко села. Представители на ръководството, прокурори и локални поданици ще инспектират горите в региона, с цел да открият дали има позволени нарушавания, които да са измежду аргументите за бедствието. Първоначално служебният земеделски министър Явор Гечев и служебният министър председател Гълъб Донев оповестиха, че данните не показват в региона да е имало противозаконна сеч. Жителите на потърпевшите села настояват противоположното.

Десетки доброволци и военни не престават да разчистват тонове наноси в потърпевшите от наводнението карловски села. Общо 348 са потърпевшите къщи, осведоми кметът на Карлово Емил Кабаиванов. От Министерството на защитата увериха, че ще дават фургони, в които краткотрайно да бъдат настанени хората, останали без жилища. Заради прекратени водопроводи ситуацията остава тежко в селата Слатина, Богдан и Каравелово.

Ще бъдат построени краткотрайни водопроводи. Работи се и по възобновяване на електрозахранването. Все още водата в района е негодна за пиянство и готвене. Препоръката е да се употребява единствено бутилирана.

От Регионалната здравна ревизия в Пловдив приканиха всички в засегнатите региони, да употребяват маски и ръкавици при разчистването на къщите и дворовете.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР