Предстои да бъдат реализирани инвестиции в модернизиране на инфраструктурата и

...
Предстои да бъдат реализирани инвестиции в модернизиране на инфраструктурата и
Коментари Харесай

Правителството с план за модернизация на пристанищата у нас, вижте какво предстои в Лом и Видин

Предстои да бъдат осъществени вложения в модернизиране на инфраструктурата и възстановяване на изискванията за работа на пристанищата у нас, излиза наяве от оповестена на уеб страницата на Министерството по районното развиване и благоустройството интерактивна карта, показваща проектите за развиване на транспортната инфраструктура у нас. В сметката на държавното управление влизат и пристанищата в Лом и Видин.
Още в границите на тази година се планува да бъде изпълнен план за доставка, монтаж и въвеждане в употреба на пристанищни приемни уреди в българските пристанища за публичен превоз с национално значение, измежду които е и това в Лом.
До 2023 година пък ще бъде актуализирана и усъвършенствана Географската осведомителна система за ръководство на инфраструктурата за пристанищата за публичен превоз. Предвижда се до 2024 година да бъдат направени изследвания за зареждане на корабите с електричество от града.
В интервала до 2025 година следва да бъдат взети ограничения за предварителна защита от наводняване на град Лом и терминал Лом, посредством реорганизация на източния пристан, оповестяват от Министерство на регионалното развитие.
През идващия интервал от 2026 до 2030 година се планува уголемение на пристанище Лом за основаване на условия за основаване на мултимодален терминал.
Пристанището във Видин също влиза в проектите на държавното управление. Там, както и в Лом, до 2027 година се чака да бъде построена и внедрена система за електронен продан на информация в българските пристанища на река Дунав. Предвижда се и създаване на инфраструктура за различни горива в пристанищата за публичен превоз.

Снимка: Ara ShotZ
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР