Предстои да бъдат повдигнати обвинения в Силистра за фалшиви ТЕЛК-ове.

...
Предстои да бъдат повдигнати обвинения в Силистра за фалшиви ТЕЛК-ове.
Коментари Харесай

Иван Гешев: Ще да бъдат повдигнати обвинения в Силистра за фалшиви ТЕЛК-ове

Предстои да бъдат повдигнати обвинявания в Силистра за подправени ТЕЛК-ове. Това сподели по време на брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев по отношение на формирани досъдебни производства и инспекции на територията на цялата страна във връзка източване на средства от Национален осигурителен институт посредством подправени ТЕЛК-ове.
„ Само последните две седмици е установено, че никой не върви на никое място - минават медиатори, получават по 600 лева и носят нужните документи. Получават се едни инвалидни пенсии и индивидът си живее добре, без да има потребност от каквото и да е парична помощ “, разяснява Гешев, представен от организация " Фокус ".
„ Това не е инцидентна акция. Предстои да се случва до края на тази година. Да проучваме и старите досъдебни производства и преписки. Основните забавни от тях ще бъдат взети на доклад от Върховната касационна прокуратура, ще бъдат следени. Най-напреднало от новите досъдебни производства е това в Силистра ", сподели той и уточни, че там следва да бъдат повдигнати обвинявания. Гешев разясни, че измежду лицата, които се занимават с ТЕЛК-ове в Силистра, е някогашен кмет на обитаемо място.
" Работи се интензивно. Лицата, които употребяват неистинен документи и получават инвалидни пенсии, и лицата, които ги подкрепят и членовете на съответните комисии, които не си съблюдават отговорностите, носят наказателна отговорност при положение, че бъде потвърдено, че те реализират закононарушение “, сподели още заместник-главният прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР