Предстои да бъдат повдигнати обвинения на 12 лица за участие

...
Предстои да бъдат повдигнати обвинения на 12 лица за участие
Коментари Харесай

Повдигат обвинения на 12 участници в престъпната група за нелегални цигари

Предстои да бъдат повдигнати обвинявания на 12 лица за присъединяване в проведена незаконна група за произвеждане и разпространяване на тютюневи произведения без съответното позволение. Това сподели на брифинг представителят на Специализираната прокуратура прокурор Сийка Милева по отношение на разрушената през вчерашния ден фабрика за незаконни цигари в пловдивското село Труд, оповестява организация „ Фокус “.
„ Специализираната прокуратура ще изиска от Специализирания углавен съд вземането на непрекъсната мярка „ задържане под стража “ във връзка с всички обвинени лица “, съобщи тя.
Фабрика за незаконни цигари, ощетявала страната с сред 15 и 20 млн. лева месечно, беше разрушена след взаимна акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП, ДАНС и Агенция "Митници " в пловдивското село Труд на 4 юли. Малко преди този момент е бил оголен и друга по-малък завод, намиращ се в село Ръжево Конаре. Задържани са 11 души, като се търсят и още трима. Премиерът Бойко Борисов изясни, че фабриката е направена преди една година, като в нея са вложени към 10 млн. лева Служителите са били от Украйна и Молдова и са живели на територията на построеното хале. По първична информация цигарите са били изнасяни за Гърция.
„ Имаме 3,8 % контрабанда - най-ниските контрабандни равнища в Европа. Но въпреки всичко ни беше доста забавно от кое място идват тези цигари. Знаехме, че някъде има сходна фабрика. Действат безусловно подмолно – създават продукцията и я изнасят “, разяснява Борисов. Той разясни, че акцията се е провела по най-хубавия метод, като са арестувани както тютюнът, по този начин и натоварените с цигари камиони. На въпрос дали това е най-голямата схваща фабрика за незаконни цигари, разбивана в България, Бойко Борисов съобщи: „ Ние много такива заводи сме виждали, само че тази е добре проведена “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР