Предстои аварийно изкърпване на улиците в Козлодуй, които се намират

...
Предстои аварийно изкърпване на улиците в Козлодуй, които се намират
Коментари Харесай

Започват аварийно изкърпване на дупките по улиците в Козлодуй

Предстои спешно изкърпване на улиците в Козлодуй, които се намират в най-тежко положение. Общинска администрация е планувала средства за закупуване на студена асфалтова примес, с оглед спешно изкърпване на най-дълбоките и рискови дупки по главните пътни артерии от уличната мрежа, както и по второстепенните (квартални) улици и междублокови пространства. Закупени са 20 тона студена асфалтова примес, като ремонтните работи ще се извършват от Общинско дружество „ Комунална дейност”.
Приоритетни ще бъдат следните улици: „ Янко Сакъзов”, „ Кирил и Методий”, „ Ломска”, „ Христо Ботев”, регионът на „ Новия пазар”, регионът на ЦГЧ (зад СМК), регионът на СУ „ Христо Ботев”, регионът на 8-те улици, „ Стефан Караджа”, „ Симеон Русков”, „ Васил Коларов”, „ Освободител”, както и други единични сектори.
Ремонтните действия ще започват на 15.02.2019 година (петък). Ще се извършват през светлата част на деня, при въведена краткотрайна организация за сигурност на придвижването и ще бъдат сигнализирани с пътни знаци и светлини през останалата част от денонощието. От 11.02.2019 година стартираха спешни ремонтни работи по промяна равнището на капаците на ревизионните канализационни шахти с това на уличните настилки. Поетапно през годината ще бъдат ремонтирани ревизионни шахти, които от години съставляват усложнение и причина за катастрофи при прекосяването на МПС по уличната мрежа.
При пускане на строителния сезон през месец април следва да бъдат засипани с фрезован асфалт и инертни материали улиците, които са с трошенокаменна настилка или напълно липсва такава. Приоритетни ще бъдат улиците: „ Добруджа”, „ Крайречна”, „ Кокиче”, „ Безименна”, съседен сектор от „ Хаджи Димитър”, „ Лозенград”, крайният сектор на „ Рангел Панталеев”, продължението на „ Васил Левски”, част от улиците в кв. „ Янтра”, продължението на „ Царибродска” и редица други, заложени в Програмата на община Козлодуй за ремонт и рехабилитация на уличната мрежа.
През 2019-та година общинска администрация ще влага средства в закупуване на профилирана машина за полагане на топла асфалтова примес, работеща на правилото на преработването (захранва се с фрезован асфалт и битум), с която ще се поддържа уличната мрежа на територията на общината. Тази инвестиция от една страна ще минимизира разноските за закупуване на асфалтови смеси, а въпреки това – ще се оползотворяват рационално остатъчните строителните материали и боклуци от ремонтни действия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР