Представяте ли си всяко лято да ходите на едномесечна почивка

...
Представяте ли си всяко лято да ходите на едномесечна почивка
Коментари Харесай

Компанията, която води всичките си служители на едномесечна почивка в чужбина всяка година

Представяте ли си всяко лято да ходите на едномесечна отмора с всичките си сътрудници освен това цялото наслаждение да бъде платено от работодателя ви? Да, това би било факт, в случай че работите за шведската ИТ компания Mentimeter.

Още преди няколко години нейният създател Джони Варстрьом и неговите тогава седем сътрудници отпътуват на работно пътешестване до Щатите. И то се оказва толкоз сплотяващо екипа, че той взема решение да го трансформира в традиция, споделя уеб сайтът Quartz.

Днес за Mentimeter работят 40 индивида и всички те един път годишно пътуват за по един месец дружно. През 2017 година те посещават Барселона, а през тази - Лисабон. Плановете им за 2019 година включват италианският град Палермо.

От управлението на компанията признават, че тази концепция не наподобява изключително практична за множеството компании, защото малко биха могли да си разрешат целият им екип да бъде отвън офиса в границите на четири работни седмици.

Варстрьом обаче е сигурен, че това оказва помощ на неговата компания да задържи своите чиновници в дълготраен проект. За това приказва фактът, че единствено един човек е напуснал Mentimeter за последните три години.

Също по този начин той признава, че чиновниците са по-креативни след сходни почивки и " новаторски хрумвания се появяват инцидентно по време на елементарната работна седмица в офиса ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР