Представяте ли си всички колеги да се събирате и заедно

...
Представяте ли си всички колеги да се събирате и заедно
Коментари Харесай

Германската фирма, в която служителите сами избират кой да бъде нает и кой - уволнен

Представяте ли си всички сътрудници да се събирате и дружно да избирате кой претендент да бъде назначен за ваш нов сътрудник или пък кой би трябвало да бъде уволнен? Колкото и необичайно да звучи, подобен модел на работа имат в немския телефонен оператор Sipgate.

В основаната в Дюселдорф работят 120 души и всеки от тях има глас при избора на нови чиновници. Фирмата в действителност няма типичен отдел " Човешки запаси ", споделя Business Insider.

Двама чиновници имат задачата да се занимават със събирането на документите и данните за претендентите, само че те нямат право да вземат крайното решение за наемането на хората.

Екипите от другите отдели в Sipgate гласоподават дали и какъв брой хора би трябвало да се наемат към даден миг. След това се приготвя оферта за работа и се разгласява. Служителите описват за практиката си да известяват всеки един от отхвърлените претенденти, като дават тъкмо пояснение каква е повода за това.

Одобрените претенденти идват на изявление, като на него участват трима до четирима души от отдела, с които се чака, че те ще работят в бъдеще. Идеята е по този начин да схванат дали те биха се вписали в работата с останалите хора.

Избраните биват поканени да работят на експериментален интервал и получават противоположна връзка от екипа на два пъти - след първия и след четвъртия месец.

Досега е имало и няколко случая, в които наетите нови чиновници не са съумели да се сработят с сътрудниците си. При такава обстановка всичччки членове на екипа преглеждат и разискват казуса, а най-после вземат решение дружно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР