Представяте ли си европейска формула да се превръща в скандал.Така

...
Представяте ли си европейска формула да се превръща в скандал.Така
Коментари Харесай

Представяте ли си европейска формула да се превръща в скандал. Христо Иванов за имунитетите

" Представяте ли си европейска формула да се трансформира в скандал. "

Така съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разяснява замесването на името му в записите на Радостин Василев. В тях водачите на " Продължаваме промяната " описват на вътрешнопартийно заседание по какъв начин Иванов предлага модел във връзка с желаните имунитети, при който в Народното събрание се образува комисия, която да преглежда основателни ли са такива претенции от страна на основния прокурор. И в този момент Народно събрание образува такива комисии, само че решението, в случай че народен представител не е дал самичък имунитета си, се гледа в зала след пет дни от постъпването на настояването. В случая става въпрос за по-дълго заседаваща комисия.

" Имаме обстановка, в която прокуратурата намерено заявява през устата на основния прокурор, че ще нападна Народното събрание заради обстоятелството, че Народното събрание се пробва да ограничи безконтролността на основния прокурор. Затова съществуват имунитетите - да бранят народните представители във връзка на упражняването на техните пълномощия. 

Ние сме обсъждали практиката на Европейския парламент за доста по-внимателно разглеждане на настояванията за събаряне на имунитети, тъй че да има опция да се направи преценка по кое време. Става дума за това по кое време е практикуване на пълномощията на прокуратурата по отношение на политическа конюктура, офанзиви, много рекитьорски, и по кое време става дума за обосновани претенции. Този модел е моделът на Европейския парламент и безусловно не виждам от какво да се тормозим, за това, че сме обсъждали европейската процедура.

Такава беше приложена към евродепутата Елена Йончева и не за шест месеца, а за два месеца ", уточни Иванов пред публицисти в Народното събрание.

Факт, Иван Гешев стартира да желае имунитети посред разглеждането на промените в Наказателно-процесуален кодекс и Закон за съдебната власт, с които се вкарва ефикасен механизъм за следствието на основния прокурор и по-лесното му премахване от Висш съдебен съвет.

Кирил Петков към този момент стартира концепцията за специфична комисия за всеки пожелан имунитет в общественото пространство, само че прикани депутатите сами да си ги дават при поискване.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР