Представят днес проекта за кино Космос Фондация "Пловдив 2019" с

...
Представят днес проекта за кино Космос Фондация "Пловдив 2019" с
Коментари Харесай

Площадът и галерията - на инженеринг

Представят през днешния ден плана за кино „ Космос ” Фондация "Пловдив 2019 " с нови офиси против 300 бона наем Проекти в Пловдив на кота нула след 20 млн. от страната

Два от огромните инфраструктурни планове - площад „ Централен ” и галерията на ул. „ Гладстон ”, ще бъдат работени по много противоречивия способ на инженеринга, при който се заобикалят проектантите. За площада едвам през юли тази година беше определен реализатор в лицето на " Драгиев и ко ". Работата по тази поръчка в размер на 12 млн. лв. стартира от ремонта на подлеза на ул. „ Гладстон “, защото единствено за него имаше утвърден план.

За ремонт на площада и реституция на Римския конгрес на Филипопол бяха изтървани няколко години. Много време отиде на вятъра за осъществяване на архитектурен конкурс. Оказа се, че от него няма огромна изгода. В резултат Община Пловдив откупи за 90 000 лв. авторските права от португалската компания „ Фора “, класирана преди всичко.

И защото нямаше време за нов конкурс, поръчката за площада се разпореди на инженеринг. Така визията на централния площад беше напълно поверена на определената строителна компания.

В Община Пловдив към момента не губят кураж, че ще съумеят доникъде на януари да сменят плочките на площада - въпреки и отчасти.

Художествената изложба на ул. „ Гладстон “ беше съборена, а на компания „ ГБС - Пловдив “ администрацията разпореди следващия инженеринг - планиране и строителство на нова постройка. Но и тук се получи провал - Експертният съвет за устройство на територията не утвърди оферти план с арка начело, тъй като лишава част от площадното пространство на ул. „ Гладстон “. Проектантите „ скосиха “ постройката, само че това не се хареса на Дружеството на пловдивските художници. Те даже се оплакаха на министъра на културата Боил Банов.

Според кмета, на който е предоставена публичната поръчка на инженеринга, той има правото да дефинира каква да бъде галерията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР