Представящият САЩ Себастиан Корда продължи впечатляващия си старт на сезон

...
Представящият САЩ Себастиан Корда продължи впечатляващия си старт на сезон
Коментари Харесай

Медведев с най-ранното си отпадане в Мелбърн от 2018-а насам

Представящият Съединени американски щати Себастиан Корда продължи впечатляващия си старт на сезон 2023 със знакова победа над финалиста от последните две години Даниил Медведев - 7:6(7), 6:3, 7:6(4) в третия кръг на Australian Open.

Корда водеше с пробив още в първия сет, само че се нуждаеше от тайбрек, с цел да го затвори. Същата беше картината и в третата част, само че в последна сметка синът на чешката легенда Петър Корда изравни персоналния си връх във връзка с достигната фаза на шампионат от “Големия шлем ”.

В първия си шампионат този сезон Корда отстрани Анди Мъри и Яник Синер, с цел да стигне финала в Аделаида, а след това там отстъпи в три сета на Новак Джокович.

Сега към този момент 22-годишният тенисист може да се похвали и с първата си победа над противник от топ 10 в света на равнище “Голям шлем ”. Следващото му затруднение ще бъде Хуберт Хуркач, който по трагичен метод в петсетова борба отстрани Денис Шаповалов.

За Медведев пък това беше първа загуба преди фаза край в Мелбърн от 2020 година насам, както и най-ранното му отпадане в първия “Шлем ” за сезона от 2018-а, когато бе спрян още във втория кръг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР