Представянето на "Dior", в рамките на започналата Парижка седмица на

...
Представянето на "Dior", в рамките на започналата Парижка седмица на
Коментари Харесай

Dior откри Седмицата на висшата мода в Париж - slava.bg

Представянето на "Dior ", в границите на почналата Парижка седмица на висшата мода, бе като феминистки манифест - апаратура, която припомня вътрешност на богиня и бе построена от американската художничка Джуди Чикаго в двора на музея "Роден " във френската столица, оповестиха Асошиейтед прес и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Редица манекенки носеха сходни на туники вечерни рокли.

"Влизаме там по метода, по който сме излезли, с цел да се появим на бял свят ", сподели художничката.

"Ами в случай че дамите управляваха света? ", е написано върху парче плат в дъното на дефилето.

Въпросите "Дали мъжете и дамите са равни? " и "Защитена ли е нашата планета? " пък са бродирани от девойки, които са възпитанички на школа по бродерия в Индия.

Сътрудничеството с тях е по самодейност на Мария Грация Киури – креативната директорка за сбирките за дами в "Dior ". Чрез това дефиле тя желае да даде подтик на дамите, които не се осмеляват да реализират прогрес в професионалния си живот.

"Силата на дамите не е обвързвана само с размножаването, а и със сътворяването. Жените могат да основат свои богини и модели “, сподели дизайнерката, която е проектирала 77 дрехи за новата сбирка на "Dior ".

Създадената от Джуди Чикаго апаратура е в чест на настойничката на изкуствата Елеонор Аквитанска, която е била брачна половинка на двама крале - Луи VII и Хенри II. Вниманието привлякоха драпирани рокли, за чието основаването са употребявани муселин и върви. Показани бяха също рокли със златни ресни. Златистият цвят е измежду преобладаващите в сбирката. Вталени златисти сака припомнят ризници, поли и панталони са с декорация от конци в железни цветове.

"Истинският проблем за нас, дамите, е, че не си разрешаваме да мечтаем. Когато правех първите си стъпки в света на модата, не си и помислях, че мога да заема този пост. Сътрудничеството с Джуди е също метод да кажа на младите дами, че има от кого да се вдъхновят в областта на изкуството и модата - от живели по-рано представителки на нежния пол ", означи Киури.

Традиционната за края на дефилетата булчинска рокля този път бе сменена с черна рокля, за чието основаване са били нужни 1500 часа.

На първия ред измежду присъстващите на дефилето звезди бяха Ума Търман, Моника Белучи и Сигорни Уивър.

Снимка: Getty Images
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР