Представянето на България на Европейските игри в Минск е в

...
Представянето на България на Европейските игри в Минск е в
Коментари Харесай

Министър Кралев: Всеки четвърти български спортист в Минск се върна с медал

Представянето на България на Европейските игри в Минск е вследствие на сериозна работа, а не на шанс. Изпратихме 85 спортисти, които се състезаваха в 15 типа спорт. Имаме 18 медала, извоювани от 22 спортисти – това значи, че всеки четвърти от състезателите ни се е върнал с орден.

Това сподели министърът на младежта и спорта Красен Кралев в утринния блок на Нова телевизия. Той посочи, че това е в действителност огромен триумф поради резултатите на първите игри преди четири години, когато страната ни е взела участие със 127 спортисти и са извоювани 10 медала.

„ Новите спортове, които ни донесоха медали тази година, са боксът, художествената гимнастика, джудото и каратето. Това са четири олимпийски спорта, които се върнаха с общо 10 медала “, сподели Кралев. Спортният министър разяснява, че особено за женския бокс и битка преди няколко години са отделени в допълнение средства, с които да се подтикват клубовете, разрастващи тези спортове.

По думите му, за разлика от преди четири-пет години, женската битка към този момент печели по няколко медала на всяко състезание и то с разнообразни състезателки. „ Вече имаме школа на международно равнище. Миналата година имахме три европейски шампионки в женския бокс. Няколко от състезателките ни влязоха в международния хайлайф “, акцентира Красен Кралев.

Според министър Кралев джудистът Ивайло Иванов е един от най-талантливите ни спортисти и е извънредно мощен в категорията, в която се състезава. По думите на спортния министър Иванов се показва впечатляващо в последната половин година и това се дължи и на положителната му работа с новото управление на Българската федерация по джудо.

България е една от страните, които дава доста високи награди за орден от олимпийски игри, изясни Красен Кралев. Относно премирането на медалистите от игрите в Минск спортният министър разяснява, че боксьорът Даниел Асенов и джудистът Ивайло Иванов ще получат награди като за европейско състезание, тъй като спортовете, в които се състезават, имат подобен статут. За сребърен орден те ще получат по 10 000 лв..

„ Има доста страни, които не дават награди за медали от европейско състезание. Ние даваме. За международно състезание сумите са по-високи, а за олимпийските игри са извънредно високи – там златен орден е оценен на 250 000 лв.. Според мен премирането е положително. За Европейските игри първото място се премира с 6000 лева “, уточни още той.

Министърът на младежта и спорта разяснява и проблема със спортните парцели в Борисовата градина като акцентира, че няма да има разширение на обектите отвън сегашната им територия. Кралев бе безапелационен, че със Столична община и кмета Фандъкова имат цялостно съгласие по тази тематика.

Той изясни, че Министерство на младежта и спорта (ММС) е подало несъгласие против плана на Подробен организационен проект (ПУП), тъй като е позволена сериозна неточност от страна на архитектите. Спортните парцели в парка, които са благосъстоятелност на страната, са включени в няколко урегулирани поземлени парцели, в съсобственост с частни парцели.

ММС предлага всеки състезателен обект в Борисовата градина да е самостоятелен от останалите обекти. В плана е позволена неточност и по отношение на планувания вид реорганизация – невероятно е с лека реорганизация стадион Българска войска да стане съвременно европейско оборудване, както е планувано. Намерението на ММС и управлението на ЦСКА включва построяването на нови трибуни и нови козирки, в границите на в този момент съществуващата част, разяснява още Красен Кралев.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР