Представяне на новия модел Adidas на събитие в Ню Йорк

...
Представяне на новия модел Adidas на събитие в Ню Йорк
Коментари Харесай

Adidas с по-малки продажби в Западна Европа и очаквания за годишни приходи

Представяне на новия модел Adidas на събитие в Ню Йорк

Още по тематиката
Nike разочарова пазарите с прогнозите си за годишната облага

Въпреки рекламните си триумфи компанията не увеличи упованията, което не се хареса на Уолстрийт
29 сеп 2018
Най-големите компании за облекла и обувки: Мода за 1 милиарда лева

Целият бранш пораства с 15% за година, спортните марки имат мощно наличие
25 сеп 2018
Модерната ритейл война

Глобалната битка с пластмасовите боклуци кара от ден на ден производители и търговци да премислят бизнес тактиките си, с цел да отговорят на възходящите терзания за околната среда
22 сеп 2018
Рекламната дрънканица на Nike

Новото рекламно лице, състезателят по американски футбол Колин Каперник, заплаши репутацията на спортния бранд
21 сеп 2018 Германският производител на спортна екипировка и съоръжение Adidas понижи прогнозата си за приходите през 2018 година, откакто продажбите в Западна Европа през третото тримесечие понижиха. Бизнесът на компанията на Стария континент беше обиден от смяната на стилните желания на клиентите и положителното показване на американския й съперник Nike във футбола, оповестява Reuters.

Докато немската компания усилва пазарния си дял в Северна Америка, нейният американски съперник уголемява наличието си Европа, подкрепят от мощното показване на облечените от Nike тимове по време на международното състезание по футбол.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Акциите на Adidas са поскъпнали с 12% през последната година, само че отстъпиха с 2.3% след оповестяване на упованията за по-слаби годишни доходи в средата на седмицата.

Фокус върху рентабилността

Главният изпълнителен шеф Каспер Рорстед се е фокусирал върху подобряването на рентабилността на Adidas, откакто пое ръководството през 2016 година, като се старае да усили растежа на компанията в Северна Америка и Азия и да развие електронната търговия, където маржовете са по-високи от физическите магазини.

Adidas заяви, че чистата ѝ облага от продължаващите действия ще се увеличи с 16% до 20% до диапазона от 1.66 до 1.72 милиарда евро, до момента в който предходните прогнози бяха за растеж от 13% до 17%. Компанията чака да усили неутралните откъм валутните курсове продажби за годината с 8 или 9%, което е по-малко от миналата прогноза за растеж от към 10%.

След по-ранно предизвестие, че продажбите в Западна Европа евентуално ще останат без смяна през второто полугодие, в този момент Adidas съобщи, че продажбите в района са спаднали с 1% през третото тримесечие. В Северна Америка продажбите са се нараснали с 16%, а в Азия - с 15%. Онлайн продажбите са скочили с 76% за този интервал.

Приходите от продажби за третото тримесечие се покачват с 8%, поправени по отношение на обменните курсове, до 5.837 милиарда евро спрямо упованията на анализаторите за 5.92 милиарда евро. Нетната облага от продължаващите интервенции нараства с 19% до 656 млн. евро за интервала.

Германският съперник Puma увеличи прогнозата си за годишни продажби и оперативната облага предишния месец. Компанията заяви за мощен растеж на продажбите в Америка и Азия и съобщи, че първите баскетболни обувки, които прави от 20 години насам, са се приели добре на пазара.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР