Представяне на новата книга По кривите пътеки на българския преход

...
Представяне на новата книга По кривите пътеки на българския преход
Коментари Харесай

В Ловеч представиха книгата „По кривите пътеки на българския преход“ на Нася Кралевска

Представяне на новата книга „ По кривите пътеки на българския преход (и още) взор отдалече " на Нася Кралевска имаше в ХГ „ Проф. Теофан Сокеров " на 16 септември 2022 година Събитието протече в наличието на авторката, тук бе и нейният брачен партньор Ерън Оуенс. Специално присъединяване взеха и известният артист Руси Чанев, проф. Евелина Келбечева (историк) и журналистът Христо Христов, който е създател на уеб страниците desebg.com и pametbg.com и на фондация „ Истина и памет ". В събитието взеха присъединяване и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов.

В книгата си Нася Кралевска е събрала свои публикации и изявленията, които звучат като един повсеместен текст заради мощния прочувствен изказ и общата концепция. А тя е разкритие на подправената история на България, основана по време на комунистическа режим, както и перипетиите и рецесиите след рухването му през 1989 година
„ Книгата в първата си част е формирана от журналистика, това са 250 стр., и те са нещо като втора част на предходната ми книга „ Без заглавие ". Другата част са изявленията ми с известни персони за прехода у нас. В третата част пък са изявленията, които са правени с мен ", описа създателят.

„ Това е акуратен разбор на нашето време, който е минал през сърцето ", означи проф. Келбечева. Руси Чанев прочете три от публикациите, сред които доста мощният текст „ Верен наследник на столетница ", разобличаващ книгата на Сергей Станишев „ Защото сме социалисти ".Инициативата за срещата бе на Фондация „ Истина и памет ". Нася Кралевска живее и работи във Филаделфия, Съединени американски щати, само че постоянно взе участие със публикации в нашата преса. Повечето материали са оповестени във в. „ Про & Анти ", както и в други издания, до 2020 година

Вечерта на 16 септември на пл. „ Тодор Кирков " имаше прожекция на документалния филм „ Второто избавление " (2022 г.), на който проф. Евелина Келбечева е сценарист.Припомняме, че през 2019 година в Ловеч беше показана предходната книга на Нася Кралевска " Без заглавие. Рушители и строители на България ". Тя към този момент има пет издания, в това число на британски език. В една ранглиста на CNN книгата е на 63-то място сред топ 100 книги, отдадени на тоталитарната власт.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР