Представяне на многотомното "Ръководство по хирургия", под редакцията на акад.

...
Представяне на многотомното "Ръководство по хирургия", под редакцията на акад.
Коментари Харесай

Многотомното Ръководство по хирургия ще бъде представено в БАН

Представяне на многотомното "Ръководство по хирургия ", под редакцията на акад. Дамян Дамянов, провеждат на следващия ден Българската академия на науките, Българското хирургическо сдружение и Издателството на Българска академия на науките "Проф. Марин Дринов ". Това оповестиха от Българска академия на науките.

Представянето на книгите, с акцент върху последните два оповестени тома, е на следващия ден от 16.00 часа в Големия салон на Българска академия на науките.

В оповестените 19 тома като съавтори са взели участие 311 български хирурзи, анестезиолози и други експерти, а общият размер на текста, с професионален атлас към и във всеки том, е 6734 страници.

Поредицата обгръща съвсем всички области на хирургията - коремна, съдова, сърдечна, гръдна, детска, лицево-челюстна, ендокринна, изгаряне и пластика, както и нужните за хирурзите - "Анестезиология и интензивно лекуване ", "Онкология " и "Урология и гинекология ". Актуални и нови за българския пазар са лапароскопската хирургия, еднодневната хирургия, военната и травматологичната хирургия, както и хирургичната анатомия, писана с присъединяване на анатоми и хирурзи.

Като редактори на обособените томове са били ангажирани известни имена в своята област - като проф. Генчо Начев, чл.-кор. Николай Петров, проф. Венцислав Мутафчийски, проф. Тодор Захариев, проф. Огнян Хаджийски, проф. Данаил Петров, проф. Тома Пожарлиев, проф. Радомир Угринов, проф. Огнян Бранков, проф. Олег Хинков, чл.-кор. Григор Горчев, проф. Петър Панчев. Като съавтори на книгите са взели участие съвсем всички водещи хирурзи и водещи експерти от Медицинските университети в София, Варна, Пловдив и Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР