Представяме ви Вяра Янева – една жена, която вярва в

...
Представяме ви Вяра Янева – една жена, която вярва в
Коментари Харесай

Вяра Янева от Lidl: Зад всеки успех стоят много труд и постоянство

Представяме ви Вяра Янева – една жена, която има вяра в триумфите, реализирани с труд и самообладание. Завършила е стопанска система в Бон, Германия. Кандидатства по публикация в Лидл България през 2007, където работи и до момента. Наскоро се дипломира и от Лидерската академия на Съвета на дамите в бизнеса в България.

Лидл България e измежду фирмите, подписали Принципите за овластяване на дамите на Организация на обединените нации като значима стъпка от тактиката си интензивно да способства за развиването на дамите на работното място. Допълнителна цел е насърчаването на повече дами да поемат управителни позиции на приблизително и висше управническо равнище, а специфичен фокус на компанията е да работи за реализиране на най-благоприятен баланс работа-личен живот като изискване за кариерно подкрепяне на дамите в бизнеса. По данни за 2019 година 63% от всички чиновници на Лидл България са дами. Срещаме се Вяра Янева – началник Недвижимости в Лидл България, с цел да ни опише за кариерата си, салдото работа-личен живот и фамилията.

Представете се в резюме – от кое място сте, какво сте приключила и по какъв начин се разви кариерата Ви?

Вяра Янева: Казвам се Вяра Янева, родена съм и съм израснала в Бургас. Завърших стопанска система в Рейнския университет „ Фридрих Вилхелм “ в Бон, Германия. Част съм от Лидл България от 2007 година – от този момент до през днешния ден съм предходна през разнообразни позиции. Интересното беше, че след завръщането ми от майчинство, ми бе препоръчана управителна позиция – като Ръководител Администрация и Персонал в Логистичен център Кабиле. Беше изненадващо за мен – да получа предложение за кариерно развиване тъкмо в този миг. Това ми сподели, че работя в компания, в която да си жена и майка, не те слага в по-неблагоприятна позиция по отношение на останалите. Да знаеш, че зад тила ти стои постоянен и правилен шеф, ти дава голямо успокоение. От края на предходната година работя като Ръководител Недвижимости.

В какво се показва работата Ви и какви са отговорностите, свързани с нея?

Вяра Янева: Обичам работата си. Върша я с възторг и предпочитание, а това са огромни ускорители. Работата би трябвало да се прави с обич, другояче има заплаха да се трансформира в принуждение над самите нас. Връщайки се обратно в годините, съм се занимавала в действителност с доста разнообразни действия и съм общувала с разнообразни хора – от елементарен човек на полето, до шефове на компании, брокери, вложители, инспектори, общинска и държавна администрация. Всичко това е обогатяващо, носи опит и уголемява кръгозора. Няма по какъв начин да не загатна и средата. Харесва ми Lidl-ският метод на работа – упорит и насърчаващ непрекъснатото развиване. А е добре, когато човек се усеща сред свои. Ако би трябвало да обобщя, мисля, че през целия ми професионален път са ме съпътствали числата. И на настоящата позиция се занимавам най-вече с разбор и тактика, финансови индикатори, обмисляне на вложения и планове в региона на недвижимите парцели.

Най-важният урок, на който Ви научи работата?

Вяра Янева: Зад всеки триумф стоят доста труд, изпитание и неизменност. Не имам вяра в инцидентните неща. На това изучавам и децата си – един бунар се копае дълго, до момента в който от него стартира да излиза вода – в дословен и метафоричен смисъл. Не се гордея с съответни резултати. Гордея се с добре свършената работа.

Стремя се да вдъхна живот и да придам смисъл на това, което върша. Непрестанно мисля какво мога да трансформира в работата си и в обкръжението си. А смисъл има във всичко.

Кое е най-голямото предизвикателство в постигането на баланс сред кариерата и персоналния живот и по какъв начин Вие самата успявате да го постигнете?

Вяра Янева: Със сигурност би трябвало да се вършат жертви. Има моменти, в които съм отдадена най-вече на работата си, само че по-късно постоянно наваксваме с семейството. Разчитам и на безрезервната поддръжка на фамилията си, без която не бих съумяла. Имам едно предписание, на което не изневерявам – постоянно съм с децата си във значими за тях моменти и събития. Близнаците Филип и София, които към този момент са съвсем на 6 години, са най-голямата ми горделивост. Истината е, че по-трудно ми се отдава да се погрижа за себе си. В свободното си време обичам да чета автобиографии на известни персони. Последната беше историята на Мишел Обама. Като първа дама – първата афроамериканка в тази роля, тя се трансформира във значим бранител на правата на дамите в Съединените щати и в целия свят.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР