Представяме ви този невероятен текст на известния автор Джеф Хейдън,

...
Представяме ви този невероятен текст на известния автор Джеф Хейдън,
Коментари Харесай

Никога НЕ използвайте тези оправдания

Представяме ви този необикновен текст на известния създател Джеф Хейдън, оповестен от Linkedin.com. Вероятно едно от нормалните ви оправдания е, че нямате задоволително време и по тази причина дано да стартираме непосредствено със същината, написа obekti.bg.
1. Никой не ме чува.

Хората ще чуят всичко, което е занимателно, забавно, откровено, смешно, шокиращо, информативно, вълнуващо, неуместно, сатирично, скандално, тъжно, наивно, секси...

Ако не можете да накарате никой да ви слуша, казусът не е в тях. Проблемът е във вас.

Това, което желаете да кажете е без значение. Променете посланието си по този начин, че да има някакъв смисъл за хората, до които желаете да достигнете.

Тогава ще ви чуят.

2. Страх ме е.

Добре пристигнали в клуба. Всички се опасяваме.

Имате избор: да позволите на страховете си да ви дърпат обратно... или да употребявате същите тези страхове като гориво, с което да извършите каквото е належащо, с цел да съумеете.

Самодоволството е зложелател на достиженията. Използвайте страха си, с цел да го прогоните.

3. Нямам пари.

За множеството бизнесмени бизнесът се състои напълно в изкуството и науката да постигнеш повече с по-малко – по-малко пари, по-малко хора, по-малко време и така нататък

Приемете го. Вие в никакъв случай няма да имате „ достатъчно” пари или капитал или финансиране. Никога. Ако нямате задоволително капитал да започнете своя бизнес по метода, по който планирате – променете проекта.

Не постоянно можете да контролирате това, с което разполагате. Можете обаче да контролирате какво ще изберете да извършите с това, което имате.

4. Нямам време.

Всеки разполага с еднообразно количество време. Единствената разлика е в това какво вършиме с времето си.

Ако сте блокирани подземен и имате О2 единствено за 24 часа надали ще тръгнете да си проверявате акаунта в Twitter или да си пишете с другари или да прекарате малко „ персонално време” пред тв приемника. Вместо това ще копаете и ще копаете и ще копаете от самото начало и без спиране.

Приложете същото равнище на значимост и неотложност към това, което желаете да постигнете и вашият график мигновено ще се разчисти.

Да намериш време да направиш нещо постоянно зависи от това какъв брой доста искаш да го направиш.

5. Нямам нужните умения.

Няма проблем. Придобийте ги. Отидете на учебно заведение. Прочетете книга. Прочетете 10 книги. Говорете с другари. Намерете си почасова работа в дребна компания. Намерете си почасова работа в някоя напълно нова за вас промишленост.

Намерете някой, който е направил това, което желаете да извършите и му предложете да работите гратис за него против опцията да се учите.

Това прекомерно мъчно ли ви наподобява? В смисъл, че ще платите прекомерно висока цена? Или не ви се коства заслужено? В подобен случай просто приемете, че в никакъв случай няма да разполагате с тези умения и спрете да се оплаквате.

Уменията и познанията не се раздават безплатно, а се получават и се заслужават.

6. Не разполагам с верните връзки.

Покрай фирмените уеб страници, LinkedIn, Фейсбук, Twitter и всички останали обществени медии можете да достигнете съвсем всеки, като се изключи Папата и, евентуално на Боно. Всъщност някои хора са изненадващо елементарно налични (дали това не е една от тайните за техния триумф?).

И въпреки всичко, започнете непретенциозно. Започнете с нещо изпълнимо. Изградете основа. Добрата мрежа е като пирамида с необятна база, а не тясна отвесна линия, която отива право до върха.

Никога не забравяйте, че колкото по-влиятелен е един човек толкоз по-затрупан е с претенции от всевъзможен тип. Сдобийте се с добра причина да потърсите контакт, първо дайте преди да очаквате да получите, и ще се изненадате от хората, които ще ви отговорят.

7. Много закъснях.

Джобс ви изпревари с графичния интерфейс и компютърната мишка...но пък Xerox изпревариха него. Зукърбърг не беше пръв със обществените медии. Бъфет надали е първия, който е купувал и държал акции.

Този лист може да е безконечен. Иновацията в никакъв случай не е еднократен и финален акт. Някои от най-успешните компании, и кариери, са основани на усъвършенстването на съществуващи хрумвания и нововъведения.

Вие сте доста закъснели единствено ако нямате предпочитание да бъдете по-добри, по-бързи, по-силни, по-евтини, или най-малко малко разнообразни от тези, които са съумели преди вас.

8. Не мога да измисля добра концепция.

Да измислиш нещо ново е в действителност доста мъчно.

Да реагираш на нещо, което съществува е в действителност доста елементарно.

Разходете се в близост и започнете да се оплаквате (на себе си). Ще видите тонове проблеми, които изискват решения. Тези решения са концепциите, които ви трябват.

Или пък се разходете в близост във вашата работа и започнете да се оплаквате (отново на себе си). Има доста проблеми, за чието разрешаване можете да помислите.

„ Ново” е мъчно за измисляне. „ По-добро” е много по-лесно.

Повечето кариери и компании са основани на „ по-добро”, а не на „ ново”.

9. Не мога да поема риска.

Всеки риск, които поемате през днешния ден е риск, от който може да се възстановите на следващия ден. С времето можете да преодолеете съвсем всеки крах, пречка или неуспех, и да излезете от тях по-силни, по-умни и по-добре оборудвани да съумеете идващия път.

Ако в никакъв случай не се опитате ще бъдете изпълнени единствено и само със страдание. Когато някой ден сте към този момент остарели и посивели и „ свършени” ще погледнете обратно и ще си кажете „ Чудя се какво ли щеше да стане в случай че аз бях...”.

Да гледате обратно със страдание е единственият риск, който в никакъв случай не би трябвало да поемате.

10. По-добър съм в планирането, в сравнение с в осъществяването .

Не, не сте. Просто сте прекомерно мързеливи да се заемете с черната работа. Или си мислите, че към този момент сте си свършили работата. Или че сте над тези неща. Или – изберете си някакво друго опрощение.

Всеки сполучлив човек, който познавам може и когато е належащо запретва ръкавите и свършва повече работа от всички останали. (И тъкмо това е една от аргументите те да са толкоз успешни).

Нямате потребност от някакво мъчно за дефиниране вродено качество, с цел да бъдете положителни в осъществяването. Всичко, от което се нуждаете е дисциплинираност.

11. Не мога да се спра до момента в който не стане съвършено.

Разбира се, че можете. Просто не желаете. Може би сте несигурни, може би сте изплашени или може би се страхувате от отменяне и рецензия.

Вместо това направете следното - дайте най-хубавото от себе си. След това направете крачка обратно - в случай че още малко работа ще донесе доста по-добър краен резултат – свършете я. Ако пък свършването на още малко работа ще промени нищо, което единствено и само вие ще забележите – просто махнете с ръка.

А по-късно направете усъвършенствания въз основата на противоположната връзка, която ще получите от хората, чието мнение има най-голямо значение – вашите клиенти.

12. Не ми е комфортно да го върша по този начин.

Възпитали са ме да бъда непретенциозен и да не се самоизтъквам и по тази причина ненавиждам да споделям, че съм добър в каквото и да е. Понякога обаче нямам избор. За да се възползвам от избрани благоприятни условия се постанова решително да опиша своите умения, опит и достижения.

Ако не се чувствате удобно, когато това, което вършиме е в прорез с вашите правила и нравственос – няма спор, просто не го правете. Но в случай че не се чувствате комфортно, просто, тъй като това, което вършиме ви води оттатък вашата удобна зона, вие просто рационализирате.

Така в никакъв случай няма да станете освен това от това, което сте в този момент.

13. Никой не схваща концепцията ми.

О, те ви схващат. Просто не желаят това, което им оферирате.

Наистина великите хрумвания могат да бъдат разказани накратко. Наистина положителните артикули могат да бъдат разказани накратко. Затова когато наподобява, че никой „ не разбира” единствения човек, който в действителност не схваща евентуално сте вие.

Освободете се от своята горделивост, от одобрените си възгледи и от вашата „ неповторима гледна точка” и разберете къде грешите.

14. Прекалено мъчно е.

Дългите пътувания са сложни. Няма проблем – дребните стъпки са лесни.

Да речем, че от години седите на дивана си и внезапно решите да участвате в маратон. Прави сте – прекомерно е мъчно. Можете обаче да излезете на открито и да потичате една-две обиколки. Или да походите една-две благи. Можете да извършите една дребна крачка към сложната цел. И по-късно още една. И още една.

Или, да речем, желаете да отслабнете с 20 кг. Това е прекомерно мъчно. Но пък можете да се нахраните по друг метод. Или да се разноските след обяда.

Или пък да речем, желаете да създадете бизнес. Можете да търсите къде да го основете. Или да работите по своя бизнес проект. Или да разговаряте с евентуален снабдител. Или да получите съвет от човек с опит.
Не можете да постигнете една сложна цел „ от през днешния ден за утре”, само че можете да постигнете една стъпка, колкото и да е дребна, която ви води към задачата.

Ако мислите за края на пътуването и за всяка дребна стъпка, която ще би трябвало да извършите по пътя, вие просто ще си останете там, където сте. Вместо това просто направете нещо малко, което ще ви помогне да стигнете до такава степен. И по-късно надграждайте над това малко нещо.

Със сигурност можете да го извършите.

15. Ще се изложа, в случай че се проваля.

Да се неуспехите обществено може да бъде унизително преживяване, изключително заради обстоятелството, че някои хора обичат да приказват за нещастията на другите. Разбира се, става дума тъкмо за хората, които в никакъв случай не се осмеляват сами да подхващат нещо. Така че не се тормозете от тях.

По-малка (много по-малка) група са хората, които ще ви почитат за това, че сте се пробвали. Те ще видят във вас сродна душа. Те ще бъдат съпричастни с вас. Те ще ви окуражават. Те ще ви поддържат.

Те знаят какво е да се опиташ и да се провалиш и по-късно да опиташ още веднъж.

Те са хората, които живеят своя живот съгласно личните си правила.

Като вас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР