Представяме ви последните изчисления на математика Лъчезар Томов за развитието

...
Представяме ви последните изчисления на математика Лъчезар Томов за развитието
Коментари Харесай

Математикът Томов: PCR тестовете да са безплатни и да се използва сериозен полицейски ресурс

 Представяме ви последните калкулации на математика Лъчезар Томов за развиването на пандемията у нас. Според него пандемията може да свърши при поне 5 милиона имунизирани българи и би трябвало да се вкара всеобщо тестване в учебни заведения

От позиция на доктрина на ръководството, отпущането и стягането на ограничения даже при строго закрепени индикатори като заболеваемост, е погрешно деяние, което няма значително да понижи броя умряли. Това е закъсняване на реакцията сред 7 и 14 дни, при нас е 14 дни поради слабото тестване.

Трябва да се работи на база краткосрочни прогнози от данни и/или модели, отчитащи въздействието на ограниченията и да се мисли авансово, с цел да се поддържа непрекъснато равнище на заболеваемост под някакъв предел. Поддържането на непрекъснато равнище може да се реализира посредством вариране на ограниченията, не тяхното разпределяне и стягане - подмяна на едни ограничавания с други, на база разбори и прогнози и сравняването им с действителните резултати.

Също по този начин може да се мисли за ръководство съгласно имунизационния статус на хората, както в Израел. Голям инструмент в ограничението на болестта превантивно е честото и всеобщото тестване и последвалото уединяване в хотели на позитивните лица. Това ще понижи доста потребността от затваряне. Ролята на учебното заведение би трябвало да се съчетае с ограничения - всички с маски, през ден, проби всякога на всички възпитаници, както е в този момент в Бавария, където учи моята племенница Мартина. При нас дисциплината може да се затегне, защото има камери в класните стаи.

Така ще може да се учи относително безвредно. Позитивните гимназисти ще се изолират в хотели, дребните деца вкъщи си, само че уединяване и на техните родители. Спиране на карантина след два негативни PCR теста. PCR тестванията би трябвало да се безвъзмездни, с цел да не се крият хората, а лекарите, прикривали положителни пациенти да бъдат уволнявани, както и да се глобяват шефовете им, в случай че са го разпоредили.

Ще би трябвало да се употребява сериозен полицейски запас. Пандемията може да свърши единствено когато всички са имунизирани, или в случай че вирусът бъде отстранен с Ковид 0. Явно няма воля за второто, по тази причина чакаме 5 млн най-малко имунизирани.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР