Представяме ви кратък . Техен екип е бил в Пловдив,

...
Представяме ви кратък . Техен екип е бил в Пловдив,
Коментари Харесай

Украински журналист: Заобиколете България, там е опасно!

Представяме ви къс. Техен екип е бил в Пловдив, с цел да посетят, съгласно техните думи, едно от най-опасните места в свето и най-голямо циганско гето в Европа - " Столипиново ".

Къде да пътуваме това лято? Например до България! В допълнение към красивите плажове тук можете да посетите и Плводив, един от най-древните градове в света. античния град. Много специалисти обаче предлагат да не се посещавав втория по величина град в България.

Кирил Макашов, водещ от " Нови канал " описа пред РБК-Украйна какво се е случило, откакто не е послушал тази рекомендация. Най-доброто място за търсене на същински кипящ български живот е град Пловдив, тук можете да усетите същинските Балкани. Пловдив е един от най-старите градове в Европа, даже е по-стар от Рим и Атина! Това е доста уютно и цялостно с история място.

Обаче има и друго - в Пловдив се намира най-голямото циганско гето в Европа. Казва се " Столипиново " и се счита за едно от най-опасните места в света.

" Там живеят 50 хиляди роми. Българите, които живеят към този квартал, в действителност ненапълно се срамят от " Столипиново " и го заобикалят ".Британският таблоид DailyMail назова " Столипиново " най-лошата дестинация за пътешестване. Всеки уважаващ себе си рисков екскурзиант желае да стигне до тук ".

" Преди към 40 години ромите получават безвъзмездни жилища във високи жилищни здания. Но за множеството от тях, които не са привикнали да водят подобен метод на живот, това си е било същински културен потрес ". " 80% от всички европейски роми живеят в България и Румъния. Ромите са близо 10% от популацията на България. Те имат паспорти на Европейски Съюз, само че живеят съгласно личните си закони и правила. "
 Столипиново: Няма изсъхнало, няма гювеч - цялостно затишие в секциите Столипиново: " Няма изсъхнало, няма гювеч " - цялостно затишие в секциите
" Чудовишен отпор на вота " съзря в. " 24 часа " в в ромския квартал " Столипиново ". Празни коридори и скучаещи членове на секционни комисии...

" Рисковано е за чужд да пътува до тази област, изключително с камера. Затова си взех локален гид, което ми струваше към 300 $. В същото време локалните поданици не харесват, че ги фотографирам, тъй че трябваше да побързаме да напуснем някои места. Опитах да си поговоря с някои от тях. Отидох в локална улична дискотека. Ромите доста обичат да слагат големи високоговорители и тонколони посред улицата и да включат музика, от която се тресат прозорците на прилежащите здания. "

" Столипиново " е доста, доста мръсна зона. Улиците са осеяни с купчини отпадък, макар че наоколо контейнери. Жителите напряко си изхвърлят боклука от прозорците. Досега нито едно държавно управление не е съумяло да промени метода на живот на ромите ".

В " Столипиново " ме беше боязън единствено през първите 10 минути. Да, мръсно е. Боклуците са на всички места. Но хората въобще не са нападателни. Не ми стана ясно дали те в действителност другарски настроени или просто бях избавен, тъй като с мен имаше лидер, който беше от ромски генезис. Но главното е, че останах жив, приключва своя роман Макашов.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР