Представяме ви кратък наръчник за внедрени чекисти в България. Трудът

...
Представяме ви кратък наръчник за внедрени чекисти в България. Трудът
Коментари Харесай

Наръчник от България: Как да скрием руската връзка?

Представяме ви къс справочник за внедрени чекисти в България. Трудът се назовава " Как да скрием съветската връзка? " и е въодушевен от някои реакции на българските институции. Всяко съвпадане с действителността е инцидентно, написа Даниел Смилов в коментар за Deutsche Welle .
Във въпросното пособие има 100-процентово съвпадане с настоящата българска действителност. То е, несъмнено, инцидентно. Но е добре пристигнало, с цел да възстановим метода на мислене, присъщ за една отминала ера. Защото, с цел да се разделиш с предишното си, би трябвало най-малко да го познаваш и да не го бъркаш с сегашното.
Валери Симеонов - някогашен вицепремиер и настоящ фиктивен съдружен сътрудник в неофициалната коалиция ГЕРБ-ДПС - закова по Българска национална телевизия нещата по този начин, както единствено той може:
" Аз съм уверен, че той (Гебрев) е токсичен от руснаците. Целта на отравянето е била да отстраняват един от хората, които могат да закупят " Дунарит ". Отравянето на Гебрев е несъмнено. Човекът е бил с единия крайник в гроба. Гебрев става цел, тъй като измества Русия от пазари на оръжие и боеприпаси по целия свят ".
Симеонов добива тази си увереност след запознаване със случая още преди две години. Не всеки може да се самоубеждава в нещо по този начин, както го умее някогашният вицепремиер. Но пък е възможно, че в мозъка на всеки пораждат съществени и обосновани подозрения за сходна версия. Ако тази версия се удостовери, тя би била извънредно рискова. Една уважаваща себе си страна от Европейски Съюз и НАТО би трябвало да се заеме с нея напълно пламенно през цялото време. Българските политици, прокурори и служби обаче не го вършат.

Вместо това те подхващат други дейности (или бездействия). Именно по тях бихме могли да издадем следния справочник за чекисти, внедрени в страна-членка на Европейски Съюз и НАТО: " Как да скрием съветската връзка: 10 стъпки и половина ".
1) За случая не би трябвало да се приказва по медиите до последно.
Действително въпросът " Гебрев " бе затрупан през 2015 година. Министерство на вътрешните работи и прокуратурата по принцип драговолно дават информация на кафяво-жълтата преса за всевъзможен тип закононарушения. За скандал с такива размери обаче всичко беше грижовно крито чак до края на 2018, когато сериозният към властта " Капитал " някак се добра до източници. Нещата лъснаха напълно, едвам когато непознатата преса и английският дипломат ги изкараха окончателно нескрито.
2) Случаят да не се проверява от ДАНС, а от елементарната полиция като битов.
Оказва се, че отравянето е запратено в столичната полиция, дружно с въпросите на джебчиите.
3) Разследването да се затвори оптимално бързо.
За има-няма година, прокуратурата пъха досието в купчината " неразкрити закононарушения ".
4) Разследването да се отвори отначало единствено при изключителни условия, само че да не се прави нищо значително по него.
След отравянето на Гебрев се стига до случая " Скрипал " в Англия. На прокуратурата и службите не им светва алена лампа за допустима връзка и сходства при осъществяване на закононарушението - в противен случай, по малките екрани дефилират разнородни ченгета, които развиват съветската теза за Солсбъри, т.е. " че няма задоволително данни ". Гебрев самичък си прави лабораторна експертиза във Финландия - чудно по какъв начин прокурорите не са се сетили те да изискат и назначат такава. Тази експертиза дава официално съображение за наново отваряне на случая, само че работата по него очевидно отново не води до нищо. Това безучастие сигурно вбесява английските сътрудници на България и в задграничната преса излиза информацията за третия сътрудник на ГРУ, обвързван със Скрипал. Това е Сергей Федотов, който съгласно " Белингкат " в действителност е високопоставеният офицер Денис Сергеев. Оказва се, че той е посетил България тъкмо в деня на отравянето на Гебрев.
5) При излизане на информацията нескрито, изначало отричайте.
Повече от месец след обявата на " Капитал " от края на 2018 не се случи нищо. Пълно безмълвие. След задграничните изявления обаче това към този момент беше невероятно. Почнаха да се появяват генерали и елементарни ченгета от славните времена преди 1989, които твърдяха, че сходни истории са мечти, че връзка сред двете закононарушения няма и така нататък В една конфузна тирада, наситена с фосфати, рукола, повърната храна и наслойка от кафе, основният прокурор Цацаров изнесе " обстоятелствата ". Общото усещане бе, че най-вероятно става дума за отравяне с " пестициди ", което може и да е битово-хранително.
6) Когато цялото не може да се отхвърли, фокусирайте вниманието върху противоречив подробност.
Дебатът в България бързо се центрира върху отровата - дали е " Новичок ", или не е. Все едно в случай че не е тъкмо " Новичок ", а различен препарат - казусът изчезва. Започнаха да се изричат всевъзможни " специалисти ", врели и кипели с отровите на ГРУ. Тезата беше, че става дума за пестицид, а не нещо по-опасно.
7) Когато и противоречивият подробност не прави работа, отложете казуса и го прехвърлете другиму.
След размисъл Сотир Цацаров съобщи, че въпреки всичко може и да не е пестицид, а да е " Новичок ", само че това могат да кажат (неясно защо) единствено и само английските служби. За задачата България изпраща " цялата информация " до тях. Не се изяснява за какво това се прави едвам в този момент, а не още преди година, когато тези служби започнаха работа по случая " Скрипал ". И в последна сметка те изпратиха пробите си в Швейцария. Защо българските служби не започнаха нещо такова, а Гебрев самичък трябваше да се изследва?
8) Ако нищо не оказва помощ, кажете, че въпросът е частен.
Когато се натрупаха данни за допустимо присъединяване на ГРУ, формалните български институции резервираха безмълвие с изказвания, че " работят по всички версии ". Неофициално обаче дефилиращите ченгета взеха да изясняват, че съветските сътрудници са работили в " частно " качество, наети по бизнес въпрос. Явно тези супер експерти в свободното си време поемат поръчки и на ишлеме.
9) Каквото и да е, несъмнено, Путин не е знаел.
Че по какъв начин другояче. И дума не може да става!
10) Нещо от рода на: " Те пък бият негрите и ненавиждат Достоевски и съветския народ ".
Като последна карта би трябвало да се уточни, че Съединени американски щати и Англия излъгаха за Ирак, както и че цялата акция е просто русофобия от чист тип. Културата на първо място! Както е всекидневно, Румен Петков бе почетен с достойнството да развие тази интелектуално непретенциозна теза.
10,5) Последната половин стъпка в прикриването на съветската връзка касае замазването на българските следи и съучастия.
Тук се работи върху аргумента, че Гебрев не е чиста вода ненапита (което евентуално е правилно, само че е ирелевантно) и се мълчи за ползите на родни предприемачи към неговите предприятия (което е и правилно, и релевантно). Тези предприемачи, несъмнено, нямат нищо общо с проблема, камо ли с съветската връзка в него - и институциите не ги търсят за нищо, най-малко до момента в който не пристигна някой дипломат с директория в ръка.

Обединението " Демократична България " вярно сложи въпроса за отговорността за грандиозния неуспех на българските институции по проблема " Гебрев ". Този неуспех беше вдигнат на втора степен със абсурда с незасечените преводи от Венецуела към българска банка. Проблемът е, че шефът на ДАНС и основният прокурор Цацаров не са единствените (макар и да са най-директно ангажираните), които работят в стила " Как да скрием съветската връзка ". Всъщност съвсем целият управнически хайлайф на България е включен в тази игра, както стана ясно от българската позиция по проблема " Скрипал ".
При демокрацията неуспехът на ръководещите би трябвало да докара до идване на опозицията на власт. Но в случай че Борисов подаде оставка и Корнелия Нинова и Румен Радев сменят ГЕРБ в обединението с Движение за права и свободи, това не би било опция на съветското въздействие - тъкмо противоположното. Миналото на България, уви, се оказва нейното настояще, когато двете съществени партии следват пособия за чекисти. Очевидно българската политика има потребност от съвременни, проевропейски партии, които не са затънали до ушите в руското ни завещание. Тъжен извод при започване на тридесетата година на българския преход.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР