Представяме ви Елица Христова – едно истинско градско момиче, получило

...
Представяме ви Елица Христова – едно истинско градско момиче, получило
Коментари Харесай

Елица Христова от Lidl: По-ценно е да можеш да ангажираш, отколкото да влияеш

Представяме ви Елица Христова – едно същинско градско момиче, получило висшето си обучение в Германия, само че избрало да се върне и осъществя в България. Елица е приключила „ Бизнес администрация “ в Мюнстер със компетентност " Международно счетоводство, финанси и контролинг " и става част от екипа на Lidl още през 2009 година Наскоро се дипломира и от Лидерската академия на Съвета на дамите в бизнеса в България.

Лидл България e измежду фирмите, подписали Принципите за овластяване на дамите на Организация на обединените нации като значима стъпка от тактиката си интензивно да способства за развиването на дамите на работното място. Допълнителна цел е насърчаването на повече дами да поемат управителни позиции на приблизително и висше управническо равнище, а специфичен фокус на компанията е да работи за реализиране на най-благоприятен баланс работа – личен живот като изискване за кариерно подкрепяне на дамите в бизнеса. По данни за 2019 година 63% от всички чиновници на Лидл България са дами. Срещаме се с Елица – старши съветник „ Контролинг “ в Лидл България, с цел да ни опише за кариерата си, салдото работа – личен живот и фамилията си.

Какво съставлява работата Ви и какви са отговорностите, свързани с нея?

Елица Христова:  В работата си одобрявам боравенето с цифри. Те постоянно са били част от мен и животът ми е значително обвързван с тях. Това, което най-вече ми харесва, е точно опцията да се допирам до всеки един отдел и цифра, свързани с компанията – погледът върху общата картина, динамичността, периодите и напрежението са тези, които поддържат адреналина ми на равнище.

През всички тези години, в които сте част от компанията, кое е било най-голямото предизвикателство?

Елица Христова:  Най-голямото предизвикателство за мен беше откриването на първите магазини на Lidl на 25.11.2010 година Напрежението беше голямо, работихме непрекъснато, само че пък беше извънредно прочувствено и зареждащо. Минавала съм и през доста други провокации за тези 10 години, само че това са и моментите, които ме научиха да мисля доста по-уравновесено и да работя по-хладнокръвно в напрегнати обстановки, което е наложително за работата ни.

Как гледате на клишето, че работата пречи на салдото в персоналния живот на дамата?

Елица Христова:  Като на факсимиле, което, даже в миналото да е било правилно, в актуалния свят е нерелевантно. Динамиката на живота ни е такава, че с цел да се усещаме пълноценни, би трябвало да участваме на доста равнища и да получаваме задоволство в доста функции. Затова въпросът е да се откри точният баланс. Опитвам се да намирам повече време за фамилията, за себе си и за нещата, които обичам да върша. И все по-често, точно благодарение на числата, съумявам! Имам две деца – Филип (8 г.) и София (4 г.). Животът ми с тях е изпълнен целогодишно с изненади и с доста занимателни моменти и въпроси. Наскоро синът ми ме попита: „ Мамо, кои хора са повече – тези с проблемите или тези естествените? “. Винаги изскачат едни такива наивни, само че доста хвърлящи те в размишления запитвания, на които се чудиш по какъв начин да отговориш. С тях постоянно е весело… до момента в който не ти се стъжни…

И може да звучи необичайно, само че децата и фамилията постоянно по неочакван метод ми оказват помощ в работата, както и противоположното – натовареният график ме кара да правя оценка по-пълно опцията да бъда със фамилията и да виждам да извърша общуването ни със смисъл, да се веселя на всяка минута.

Как компанията Ви поддържа в това да бъдете майка?

Елица Христова:  Lidl ми даде опцията да изкарам две чудесни и спокойни майчинства и съм същински признателна за това. Мисля, че компанията има много добра обществена политика и целеустремено работи в тази посока, тъй че да подсигурява на дамите в бизнеса опция да се осъществят, както на работното си място, по този начин и в фамилията. 

На какво Ви учат децата и на какво се пробвате Вие да ги научите?

Елица Христова:  Учат ме на самообладание. Децата ми са моите най-хубави учители, които ми преподават във всеки момент безкористна любов, независимост, креативност, учат ме по какъв начин да се веселя на дребните неща. Нямат страхове, живеят в техните шарени светове. Учат ме да бленувам и да бъда щастлива и крилата като тях. Това, на което аз се пробвам да ги науча, е да обичат, да почитат и да изпитват признателност към нещата, които ги заобикалят, към грижите и труда на другите и да ценят напъните и времето им.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР