Представям пред вас една инициатива за Северозапада, в която ви

...
Представям пред вас една инициатива за Северозапада, в която ви
Коментари Харесай

Нинова: Обезлюдяват български градове и села

" Представям пред вас една самодейност за Северозапада, в която ви апелирам да се включите. Събират се подписи от Видин, Монтана и Враца за „ Фонд Северозапад”. Средства от бюджета да бъдат отделени в специфичен фонд за развиване на Северозапада. Те са за вас, вашите деца и родители. Регионалните разлики се усилват. Обезлюдяват български градове и села. Северозападът тъне в беднотия и обърканост ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на среща с поданици във Видин. В града тя поддържа претендента за кмет на Видин Любомир Георгиев и претендентите за общински съветници и кметове на обитаеми места. „ Скъпи хора, приветствам ви за силата,която излъчвате, и волята за победа, в която вярвате. Един преподавател постоянно работи за бъдещето, тъй като работи с деца. Такъв кмет ще бъде Любомир Георгиев - властник, който подсигурява положителното бъдеще на Видин”.

Тя означи, че претендентите за кметове и общински съветници са положително комбиниране от опитни е млади и енергични хора,които взаимно се допълват. „ Тук сме най-много, с цел да подредим това, което ще създадем за Видин. Нашият най – значим приоритет е обществената община. Това за нас значи безвъзмездни детски градини, предоставяне на общински жилища на млади фамилии, помощ на младежи да учат, само че с ангажимента по-късно да се върнат тук. А за възрастните хора ще продължим да настояваме за преизчисляване на всички пенсии на пенсионерите и за Закон за възрастните хора ", изясни Нинова.

Относно тематиката със опазването на здравето Корнелия Нинова беше безапелационна, че е неотложно да отпадне комерсиалният статут на лечебните заведения.” „ Нашите кметове ще работят за това общинските и държавните лечебни заведения да се запазят и да работят. Тя акцентира, че страната има най-вече потребност от стопанска система и произвеждане: „ Грижа на нашите кметове ще е да се притеглят вложения. За тази цел ще понижат локалните налози на тези,които влагат в района, с цел да започват и да обезпечат работни места”.

Лидерът на социалистите изясни, че кметовете на левицата няма да разпродават общински парцели.

„ Ние сме за това общинските терени и земи да се вкарат в взаимни производства. Ние сме за основаване на общински сдружения. Не концесионери да вземат сметопочистването, отоплението и други поръчки, а общинското сдружение да прави тези действия. Така тези услуги ще бъдат по-евтини за вас”, сподели Нинова. Тя акцентира, че тези цели може да станат факт само с поддръжката на жителите.

”От нас уговорката е да ви дадем ясни и изпълними неща и почтени и готови хора, които да свърша тази работа. Но без вашата протегната ръка това не е допустимо. Пожелайте смяната във Видин и страната и тя е възможна”, изясни Нинова.

Тя акцентира, че я тревожи страха измежду хората. „ Хората са държани в послушание години наред. Защото в случай че си кажат мнението, ще ги изгонят от работа. Голямата наша цел е освободим хората от потисничеството и бедността и те да имат по-добър живот. Пазете резултата в нощта на изборите – отново ще се опитат да подменят волята на народа.Нека народът реши и да избере свободно своите водачи ", приключи Корнелия Нинова.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР